Bezár

Hírarchívum

Reneszánsz rózsák az SZTE Füvészkertben

Reneszánsz rózsák az SZTE Füvészkertben

2013. június 03.
1 perc

Közel 130 rózsafajtában gyönyörködhetünk a Szegedi Tudományegyetem Füvészkertjében. A szivárvány minden színében pompázó virágok nem csak szemet gyönyörködtetőek, illatuk is pazar.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

fuveszkert_rozsaAz SZTE Füvészkert rózsakertjében sétálva közel 130 rózsafajtában gyönyörködhetnek a látogatók. A rózsák legtöbbje most bontja szirmait. A szivárvány minden színében pompázó virágok nem csak szemet gyönyörködtetőek, de illatuk is mámorító. A futórózsákkal ékesített rózsakerti pavilon kellemes, árnyas pihenőhelyet biztosít a látogatóinknak. Érdemes akár hosszabb ideig is ücsörögni a környéken. A fotósoknak jó téma, szerelmeseknek ideális randevúhely.

 

A füvészkert gyűjteményében láthatunk nagyméretű, illatos virágokat hozó tearózsahibrideket, a hajtásukon több virágot bontó, hosszan virágzó floribunda és poliantha fajtákat, a napjainkban divatos miniatűr és átható illatú reneszánsz rózsákat is. Érdekesség a magyar nemesítésű Árpádházi Szent Erzsébet emléke rózsafajta. Újdonság a vadrózsa törzsre szemzett nemes rózsafajtákat bemutató törzses rózsa ágyás, amely a rózsakerten kívüli karéjban található.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek