Bezár

Hírarchívum

Alkotmányjogi vetélkedőt tartottak a Szegedi Ítélőtáblán

Alkotmányjogi vetélkedőt tartottak a Szegedi Ítélőtáblán

2013. május 07.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetem Alkotmányjogi Tanszéke vetélkedőt hirdetett meg a jogi kar másodéves hallgatói számára, háromfős csapatok jelentkezését várták. A téma az Alkotmánybíróság munkája volt.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A versenyen hat csapat mérte össze tudását a Szegedi Ítélőtábla dísztermében május 2-án. Az Alkotmánybíróság elnöki tisztét ezen a napon Balogh Elemér professzor, tanszékvezető egyetemi tanár, alkotmánybíró vállalta magára, míg a zsűriben helyet foglalt Harangozó Attila, a Szegedi Ítélőtábla elnöke is.

 

A csapatok két témakörben fejthették ki véleményüket. Az egyik a közszereplők és a véleménynyilvánítás szabadsága, a másik egy alaptörvény-értelmezési kérdés volt: mi a köztársasági elnök szerepe az alkotmánymódosítás során. A verseny meghirdetésével azt szerette volna az Alkotmányjogi Tanszék felmérni, hogy az „alkotmánybíróvá” előlépett hallgatók mennyire tudják egyetemi tanulmányaik során szerzett elméleti tudásukat konkrét jogesetek kapcsán alkalmazni.

 

A magas színvonalú verseny résztvevőinek Balogh Elemér az Alkotmánybíróságon, míg Harangozó Attila a Szegedi Ítélőtáblán 3 hónapos gyakornoki képzési lehetőséget ajánlott fel.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek