Bezár

Hírarchívum

Idén is „eötvöznek” – a két Eötvös-kollégium közös konferenciája

Idén is „eötvöznek” – a két Eötvös-kollégium közös konferenciája

2013. május 09.
1 perc

Idén is megrendezik az ország két legrégebbi szakkollégiumának, a fővárosi és a szegedi Eötvös-kollégium közös konferenciáját Szegeden.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

2010 őszén a történetében szorosan összefonódó két szakkollégium, a budapesti Eötvös József Collegium és a szegedi Eötvös Loránd Kollégium megerősítette együttműködési szándékát. A két intézmény céljai és módszerei közösek, gyökereik is összefonódnak egymással.

Ebből az együttműködésből jött létre 2011 márciusában először az Eötvös József Collegium bölcsészműhelyei, valamint az Eötvös Loránd Kollégiumban működő Quadrivium nevű bölcsészműhely hallgatói szervezőmunkájának köszönhetően az „Eötvözet Konferencia”, melyet május 10-én ismét megrendeznek az Eötvös Loránd Kollégium nagytermében (Szeged, Tisza L. krt.103.)

A pénteki nap folyamán tizenkét előadás hangzik el bölcsészet-, illetve társadalomtudományi témakörben, négy szekcióban. A tudományos tanácskozáson többek között kiderül, „mennyire ludas Matyi”, de előadást hallhatnak az érdeklődők Márai tárcáiról, az izlandi nyelvpolitikáról és a moszkvai metró történetéről is.

A konferencia részletes programja az esemény hivatalos Facebook-oldalán olvasható, illetve bővebb információért a Quadrivium Műhely Facebook-oldalát is érdemes felkeresni.

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek