Bezár

Hírarchívum

Lézertől a linzertésztáig – Gyermeknapon az Informatóriumban

Lézertől a linzertésztáig – Gyermeknapon az Informatóriumban

2013. május 29.
2 perc

Kicsik és nagyok is ízelítőt kaphattak abból, milyen tudományterületeken alkalmazzák manapság a lézereket.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Hopp lezer„Fúrjunk, vágjunk, égessünk, gyógyítsunk lézerrel: Füst, tűz, villogás, ami csak belefér” címmel tartott lézeres előadást és bemutatót május 26-án a Szent-Györgyi Albert Agóra Informatoriumban Hopp Béla, a Szegedi Tudományegyetem Természettudományi Kar Fizikus Tanszékcsoport Optikai és Kvantumelektronikai Tanszék egyetem docense.

 

A bemutató az intézményben szervezett gyereknap egyik programja volt, közel száz látogató, óvodások, általános iskolások és szüleik nézték nagy ámulattal és érdeklődéssel. A délelőtti interaktív előadáson a résztvevők ízelítőt kaphattak abból, hogy milyen tudományterületeken alkalmazzák a lézereket. Délután színes fizikai és optikai foglalkozásokkal várták a szervezők az érdeklődőket. A „Játsszunk tudományt” című programon a gyerekek spektroszkópot építhettek, és más optikai eszközt is alkothattak dobozokból, gyufás skatulyákból. Ezeket haza is vihették emlékbe. Az Informatórium Intelligens Mintaotthonában linzertésztát gyúrhattak, szaggathattak és süthettek ki a gyerekek. Ízletes és egészséges gyümölcs- és zöldséglevet kóstolhattak. Mindemellett interaktív ősemberes és Play Station Move 3 játékkal mérhették össze erejüket, valamint arcfestés és a Philips Avent termékek bemutatója színesítette a vasárnapi rendezvényt.

Informatorium_gyereknap
Lézertől a linzertésztáig – GALÉRIA



A Szegedi Tudományegyetem tudományos aktivitásának bemutatására – a Szent-Györgyi Albert Agorán belül – létrehozott Informatórium gazdag programokkal várja a gyerekeket, a diákokat, a felnőtteket, a családokat. A programok a www.informatorium.hu, www.agoraszeged.hu weboldalokon követhetőek.

 

További képek itt megtekinthetők

SZTEinfo
Fotók: Szent-Györgyi Albert Agóra, Tóth József

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek