Bezár

Hírarchívum

Osztatlan tanárképzés – íme a pályaalkalmassági vizsgálatok időpontjai

Osztatlan tanárképzés – íme a pályaalkalmassági vizsgálatok időpontjai

2013. május 02.
2 perc

Az osztatlan (közismereti, művészeti, szakmai) tanárképzésre jelentkezőknek pályaalkalmassági vizsgálaton kell részt venniük a felvételi eljárás keretében. Az SZTE Természettudományi és Informatikai, Bölcsészettudományi, Zeneművészeti Kara, valamint Juhász Gyula Pedagógusképző Kara meghirdette a vizsgálatok időpontjait.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az első helyen a Szegedi Tudományegyetem osztatlan tanár szakára jelentkezők alkalmassági vizsgájának időpontjairól az érintettek névre szólóan, e-mailben is kapnak értesítést.

 

A pályaalkalmassági vizsgálat célja: a szóbeli alkalmassági vizsgán, a jelölttel való személyes találkozás során, a tanárképzésre jelentkező pályaképéről, személyes motivációiról, habitusáról, kommunikációs készségéről, pedagógiai elképzeléseiről való tájékozódás. A jelentkezőnek nyilatkoznia kell arról, hogy nincs olyan betegsége, amely akadályozná a felsőoktatási tanulmányainak folytatását, beleértve a közoktatási intézményben a tanulmányai során folytatandó egy éves szakmai gyakorlatát is. Az alkalmassági vizsgára külön közzétett szakirodalomból készülni nem kell, a 15-20 perces beszélgetésen az értékelő háromfős bizottságot a felsőoktatási intézmény tanárképzésben részt vevő szakemberei alkotják.

 

Amennyiben a felvételiző több fajta tanárképzésre, szakpáros képzésre, illetve több intézménybe jelentkezik, elegendő az első, általa megjelölt felsőoktatási intézményben részt venni az alkalmassági vizsgán, amelynek az eredményét minden jelentkezési helyén elfogadják. A pályaalkalmassági vizsgálat eredménye „alkalmas” vagy „nem alkalmas” lehet. Aki nem felel meg az alkalmassági vizsgán, nem vehető fel osztatlan tanárképzésre.

 

Íme az időpontok:

 

Természettudományi és Informatikai Kar

időpont: 2013. május 22-23. szerda-csütörtök 9.00-15.00

helyszín: Szeged, Egyetem u. 2.

 

Bölcsészettudományi Kar

időpont: 2013. május 22-23. szerda-csütörtök 9.00-15.00

helyszín: Szeged, Egyetem u. 2.

 

Juhász Gyula Pedagógusképző Kar


2013.07.02.

rajz és vizuáliskultúra-tanár,
ének-zene tanár,
testnevelő tanár

2013.07.03.

technika életvitel és gyakorlat tanár,
német nemzetiségi német nyelv és kultúra tanár

2013.07.06.

rajz és vizuáliskultúra-tanár

A vizsgák pontos kezdési időpontja és helyszíne a behívó levélen szerepel.

(Ének-zene, rajz és vizuáliskultúra és testnevelő tanár szakokra történt jelentkezések esetében a gyakorlati vizsga és a pályaalkalmassági vizsgálat ugyanazon a napon kerül lebonyolításra.)

 

Zeneművészeti Kar

időpont: 2013.júnus 29. – július 10.

helyszín: Szeged, Tisza Lajos krt.79-81.

A gyakorlati vizsgát és a pályaalkalmassági vizsgálatot egy időpontban – a fent jelzett időpontban – bonyolítják le, melyről e-mailben kapnak értesítést az arra jelentkezők.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek