Bezár

Hírarchívum

Sportos programokkal ünnepelt a szegedi egyetemi sajtó

Sportos programokkal ünnepelt a szegedi egyetemi sajtó

2013. május 16.
2 perc

Minden szempontból sportos eseménnyel folytatódott a 60 éves Szegedi Egyetem (Magazin) jubileumi ünnepségsorozata. Május 15-én Szegedhez és egyetemhez kötődő sportemberek beszéltek pályafutásukról, majd az oktatók és az újságírók öltötték focimezt.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

60_eves_az_egyetemi_sajto_sportnap_003Az SZTE Médiacentrum szervezésében az idei tanévben számos rendezvénnyel emlékeztek meg a hármas jubileumról: 90 éve jelent meg Szegeden az első hallgatói lap, 60 éve indult a Szegedi Egyetem című újság, 20 éve pedig a kommunikáció szakos képzés a Tisza-parti felsőoktatási intézményben.

 

Május 15-én sportos eseményre várták az érdeklődőket, különös tekintettel az SZTE kommunikáció szakos hallgatóit. A rendezvény azonban nemcsak a sportról, hanem a különböző újságírói nemzedékek ismerkedéséről, kapcsolatépítéséről is szólt. A délután programban Molnár Tamás háromszoros olimpiai bajnok vízilabdással, az A-Híd Szeged erősségével, Kővári Árpád kézilabdaedzővel, sportvezetővel, a Tisza Volán SC elnökével, illetve Petrovics Kálmán korábbi világbajnoki bronzérmes kajakossal, a Szegedi Vízisport Egyesület elnökével, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség alelnökével hallhattunk színes és izgalmas nyilvános interjút a Hattyas sori JUGYU Klubban. Balogh Tamás moderátor jelenlegi és múltbéli szegedi egyetemi kötődésükről és a magyar élsportban elért sikereikről faggatta őket. Molnár Tamás egyetemista éveinek (az SZTE ÁJTK-n szerzett diplomát) időszakából és – ahogy ő nevezte – a „rugalmas vizsgaidőszakból” hozott érdekes történeteket. Kővári Árpád a magyar, illetve a szegedi sportvilág nehéz körülményeiről mesélt, Petrovics Kálmán pedig a Janics Natasa-ügy kulisszatitkairól is szólt amellett, hogy klubjának a Szegedi Tudományegyetemmel ápolt stratégiai szempontú kapcsolatáról (kedvezményes diákbérletek a szabadidős vízi sportokra) és annak fontosságáról beszélt.

 

Egyetemi_sajto_sportos_unnepe
Sportos programokkal ünnepelt a szegedi egyetemi sajtó - GALÉRIA


A nyilvános interjút barátságos kispályás labdarúgó-mérkőzés követte, melyen a Szegedi Egyetem egykori és jelenlegi újságíróinak, szerkesztőinek csapata az oktatók együttesével csapott össze. Biztatásképp az SZTE EHÖK SE cheerleaderei látványos koreográfiával készültek. A meccsen a sajtó munkatársai szereztek ugyan vezetést, ám végül érvényesült a nagyobb rutin, és az oktatók 6-2-re diadalmaskodtak (gólszerzők: Fazekas Sándor 4, Pál József, Koszta László, illetve Üllei Kovács László, Szuda Sándor). A focimeccs közben a hölgyek salsamozdulatokat tanulhattak. Szégyenkezésre senkinek sem volt oka, az alaplépések elsajátítása után hamar táncra perdültek a lábak.

 

Finom pörköltvacsora mellett végül jó ízű beszélgetéssel zárták a napot a résztvevők.

 

Gaál Bernadett

fotók: Szuda Sándor

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek