Bezár

Hírarchívum

Szegediek is eveznek a Dunai Regattán

Szegediek is eveznek a Dunai Regattán

2013. május 06.
2 perc

Az év egyetemi sporteseményén, a Dunai Regattán mérik össze erejüket a Szegedi Tudományegyetem hallgatói versenytársaikkal. Az Antall József Tudásközpont május 9-én, csütörtökön szervezi meg a budapesti egyetemek közötti hagyományos evezősversenyt a Műegyetem rakparton, melyre idén két vidéki és két külföldi egyetem csapata is nevezett.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Sárkányhajókban és nyolcas evezős hajókban mérik össze tudásukat az egyetemisták Budapest szívében május 9-én. A versenyzők a Duna leglátványosabb budapesti szakaszán a Parlamenttől, illetve a Vigadótól a Budapesti Műszaki Egyetem központi épületéig eveznek majd végig. A futamokon négy budapesti egyetem: a Budapesti Corvinus Egyetem, a Budapesti Műszaki Egyetem, az Eötvös Loránd Tudományegyetem és Semmelweis Egyetem versenyzik. A megmérettetésen két vidéki intézmény csapata vesz részt: a Szegedi Tudományegyetemé és a győri Széchenyi István Egyetemé. Idén két határon túli egyetem is bekapcsolódik a programba: Bécsből és Linzből is érkeznek evezősök.

 

A szegediek hetek óta készülnek a megmérettetésre. Hetente egyszer eveznek a sárkányhajósok a Tiszán, a nyolcas evezős hajóban indulók Dani Zsolt vezetésével gyakorolnak az EDF-DÉMÁSZ Szeged Vizisport Egyesület területén – tudtuk meg Ricsovics Andrástól, aki elmondta: a csapat közel 50 személyt számlál a pompomlányokkal együtt, de a szegediek létszáma ennek többszöröse is lehet majd a fővárosban, hiszen a MÁV party vonatokat biztosít a vidékről érkező szurkolóknak. Az evezős versenyre a szervezők összesen 6-8 ezer szurkolót várnak.

 

Az egész napos sporteseményen lesz Falsh mob, stand-up, vízi bemutató, „Játszó Sziget” kocsma játékokkal a Sziget Kulturális Szervező Iroda támogatásával. A szervezők terveznek biciklis uzsonnát, koncertet ad a Mary PopKids és a Compact Disco. Számos sportoló és olimpikon is tiszteletét teszi a versenyen. Nyitó beszédet mond Kucsera Gábor. A program házigazdája Gundel Takács Gábor. A versenyt a szurkolók helyszíni kivetítőkön és a BKK jóvoltából szurkolói hajókon is követhetik majd.

 

A rendezvényről az SZTE Média Centrum munkatársai tudósítanak.

 

Részletek és bővebb információ:

http://www.dunairegatta.hu/index/

https://www.facebook.com/dunairegatta?fref=ts

 

Bobkó Anna

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek