Bezár

Hírarchívum

Tarolt az SZTE – ismét pályázható a Campus Hungary ösztöndíj

Tarolt az SZTE – ismét pályázható a Campus Hungary ösztöndíj

2013. május 15.
2 perc

Első helyen végzett a Szegedi Tudományegyetem a Campus Hungary ösztöndíjra eddig benyújtott és támogatott pályázatok száma alapján is. A Balassi Intézet által kiírt Campus Hungary program újabb ösztöndíjas felhívására 2013. május 30-ig lehet pályázni.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Népszerű az új – az egyetemi hallgatók, oktatók és adminisztratív dolgozók számára egyaránt nyitott – Campus Hungary ösztöndíj program. A Balassi Intézet által koordinált pályázat első fordulójának adatai azt mutatják, hogy a felsőoktatási intézmények közül a Szegedi Tudományegyetem polgárai a legaktívabbak.

– A Szegedi Tudományegyetem a benyújtott és támogatott pályázatok száma alapján is az első helyen végzett – hasonlította össze az adatokat Balogné Molnár Gabriella. Az SZTE Nemzetközi Mobilitási Iroda vezetőjétől, a Campus Hungary program koordinátorától megtudtuk: elkészült a 2013. január 15 – 2013. március 10. között meghirdetett ösztöndíj pályázatra jelentkező hallgatói, oktatói és adminisztratív személyzeti statisztika.


Az úgynevezett konvergencia (vagyis a Budapesten kívüli) régióból pályázók 85 százalékának programját támogatta a Campus Hungary Ösztöndíj Bizottság. E körben a hallgatói csoportos tanulmányút (424, azaz 35 százalék) volt a legnépszerűbb. Közel azonos számban pályázták a rövid tanulmányutat a hallgatók (226) és az oktatók (224).

A Szegedi Tudományegyetemről 321 pályázat érkezett. (E régióban a második legtöbb program, 316 a Debreceni Egyetem polgáraitól futott be). A Campus Hungary program első fordulója eredményeként külföldi tapasztalatokat szerző szegedi egyetemi polgárok közül 198 hallgató, 88 oktató, 35 adminisztratív dolgozó.

A lehetőség továbbra is adott: elindult a Campus Hungary újabb pályázati szakasza. A hallgatók féléves részképzésre, szakmai gyakorlatra, rövid és csoportos tanulmányútra, a konvergencia régiókban található felsőoktatási intézmények oktatói rövid és hosszú tanulmányútra, az adminisztratív munkatársak rövid és csoportos tanulmányútra pályázhatnak – az újabb körben 2013. május 30-ig.


Az új pályázati felhívás elérhető a Balassi Intézet honlapján:

Az SZTE Nemzetközi Mobilitási Iroda honlapján:


A 2013. január 15 – 2013. március 10. között meghirdetett Campus Hungary Program ösztöndíj pályázatára jelentkezők száma alapján összeállított statisztika itt megtekinthető:


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek