Bezár

Hírarchívum

Ismét kínai diákok tanulnak a jogi karon

Ismét kínai diákok tanulnak a jogi karon

2013. március 25.
1 perc

Kínai diákok európai jogot tanulnak a szegedi egyetemen. Szabó Imre, a jogi kari dékán március 21-én köszöntötte azt a 11 kínai hallgatót, akik második turnusban érkeztek a Szegedi Tudományegyetemre. A Tisza-parti város egyeteme egyre népszerűbb a kínai diákok körében..

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Újabb kínai diákok tanulnak a Szegedi Tudományegyetem Állam és Jogtudományi Karán – tudtuk meg Karsai Krisztinától. A dékánhelyettes e hónap közepén Kínában folytatott tárgyalásokat, bővítve a szegedi egyetem távol-keleti kapcsolatait.

Az SZTE ÁJTK dékánja, Szabó Imre köszöntötte a szegedi universitasra érkezett 11 kínai hallgatót. A dékán kérte és javasolta, kössenek barátságokat magyar hallgatókkal és később ezekre alapozva építsenek, ám ne felejtsék el a kapcsolattartás új internetes formáját sem, hiszen cyber világban élünk, és a cyber kapcsolatok ma már erősebbek mint valaha. Szabó Imre kiemelte, hogy az emberi kapcsolatok a legfontosabbak egy-egy külföldi tanulmnyúton is.

 

Az SZTE ÁJTK Összehasonlító Jogi Intézet adjunktusa, Bóka János köszöntőjében elmondta: a Szegeden tanuló távol-keleti hallgatók európai jogot tanulnak angol nyelven, melyre Kínában egyre nagyobb igény mutatkozik.

A szegedi egyetemen tanulmányokat folytató kínai joghallgatók tavalyi első csoportját hét fiatal alkotta. Idén már tizenegyen jöttek a Tisza-parti város egyetemére.

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek