Egyetemi Hírlevél

A Szegedi Tudományegyetem havi hírlevele
2010. április 30.

Kutató-elitegyetemi címet kapott az SZTE

Négy másik intézmény társaságában három évre nyerte el a kutató-elitegyetemi státuszt a Szegedi Tudományegyetem. Ezzel a címmel a jelentős hazai és nemzetközi kutatási, fejlesztési és innovációs tevékenységet, a folyamatos, stratégiai jellegű alap- és alkalmazott kutatást, a kiemelt feladatként végzett tehetséggondozást és a széles körű kutatási és képzési együttműködéseket ismerték el.
A teljes cikk a Szegedi Tudományegyetem honlapján olvasható >>

Hárommilliárd forint kutatás-fejlesztésre

A TÁMOP-pályázaton elnyert hárommilliárdos támogatás feltétele a kutatóegyetemi minősítés volt. Az egyetem programjában kiemelt hangsúlyt kap többek között az informatika és a gyógyszerfejlesztés, de célkitűzés az ELI-projekttel kapcsolatos kutatások előkészítése és a természettudományos-műszaki fejlesztésekhez kapcsolódó társadalomtudományi kutatások támogatása is.
A teljes cikk a Szegedi Tudományegyetem honlapján olvasható >>


Korszerű sürgősségi osztállyal gazdagodik az egyetem

Uniós támogatással 676 millió forintból korszerű sürgősségi betegellátó osztály épül az SZTE 410 ágyas klinikai tömbjének földszintjén 2011 őszére. Az ezzel kapcsolatos beruházási szerződést április 7-én írták alá ünnepélyes keretek között.
A teljes hír az Szegedi Tudományegyetem honlapján olvasható >>

   

Letették az új Mérnöki Kar alapkövét

A 3300 négyzetméteres oktatási épület a Tudássétány program egyik újabb elemeként épülhet meg. Az épület, melynek beruházásakor Szegeden eddig még soha nem látott építészeti és gépészeti megoldásokat alkalmaznak, várhatóan őszre készül el, s karácsony táján birtokba is vehetik a fiatalok.
A teljes cikk a Szegedi Tudományegyetem honlapján olvasható >>

Tovább nőtt a Szegedre jelentkezők száma

A 2009-es tavaszi felvételi időszakhoz képest ezerrel többen, 19 079-en választották továbbtanulásuk helyszínéül a Szegedi Tudományegyetemet, amely továbbra is a legnépszerűbb vidéki felsőoktatási intézmény, s országos összesítésben is csak az ELTE előzi meg.
A teljes cikk a Szegedi Tudományegyetem honlapján olvasható >>


Újra itt az Egyetemi Tavasz

Az SZTE Kulturális Iroda által szervezett egy hónapos programsorozat színes kínálattal várja az egyetemi polgárokat és a városlakókat. A megnyitón osztották ki a hallgatói vetélkedések (gyermekvers- és mesepályázat, drámapályázat, fotópályázat, Kosztolányi Dezső-szavalóverseny) legjobbjainak a jók megérdemelt elismeréseket.
A teljes cikk a Szegedi Tudományegyetem honlapján olvasható >>


Jakab Borbála az Egyetem Arca

A Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karának harmadéves hallgatója lett az első a Hökkentő hallgatói lap által immár nyolcadik alkalommal megszervezett Legyél Te az Egyetem Arca! szépségversenyen, melynek döntőjére április 13-án került sor.
A teljes cikk a Szegedi Tudományegyetem honlapján olvasható >>




   

A Szegedi Tudományegyetem havi hírlevele regisztrációköteles. A hírlevélre a Szegedi Tudományegyetem honlapján, a www.u-szeged.hu honlapon a Hírlevél menüpontban lehet regisztrálni. Legfrissebb híreinket ugyancsak a www.u-szeged.hu címen olvashatja.

Kérjük, küldje tovább levelünket ismerőseinek, barátainak munkatársainak!

 

A hírlevél megjelenítési problémák esetén ide kattintva olvasható html-dokumentumként!