Egyetemi Hírlevél

A Szegedi Tudományegyetem havi hírlevele
2010. február 26.

Rektort választ a Szegedi Tudományegyetem

A Szegedi Tudományegyetem, a vidék legjelentősebb felsőoktatási központja rektori tisztségére 2010-ben ketten nyújtottak be pályázatot. Az intézményt 2003 óta irányító Szabó Gábor, a Mérnöki Kar professzora kihívója Wittmann Tibor professzor, az ÁOK I. Belgyógyászati Klinika igazgatója.
A teljes cikk a Szegedi Tudományegyetem honlapján olvasható >>

Jótékonysági bál a TIK-ben

Immár hatodik alkalommal rendezett közös jótékonysági bált a Szeged Első Lions Club és a Szegedi Tudományegyeteme. A TIK-ben tartott impozáns esten csaknem négyszázan – Szeged és a régió tudományos, gazdasági, kulturális, politikai életének szereplői – vettek részt. A bál bevételéből egyebek mellett az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központja kapott támogatást.
A teljes cikk a Szegedi Tudományegyetem honlapján olvasható >>


Tavaszi Állásbörze lesz az SZTE-n

A Szegedi Tudományegyetem Karrier Irodája idén is megrendezi az SZTE Tavaszi Állásbörzét. Az érdeklődők március 10-én a TIK-ben találkozhatnak az ország és a régió cégeinek képviselőivel, böngészgethetik ajánlataikat.
A teljes hír az SZTE Karrier Iroda honlapján olvasható >>

   

Felújították az egyetemi óvodát

A farsangi ünnepséggel vették hivatalosan is birtokukba az universitas legifjabb polgárai az egyetemi óvoda mintegy 50 millió forintból kívül-belül felújított épületét, ahol immár biztosítottak a feltételek a leendő óvópedagógusok színvonalas gyakorlati képzéséhez is.
A teljes cikk a Szegedi Tudományegyetem honlapján olvasható >>

Megszülettek a Mérnöki Kar első mesterdiplomái

Több mint egy tucat arra érdemesült fiatal szerzett okleveles MSc élelmiszermérnök végzettséget az intézmény falai között. A Mérnöki Kar szakkínálata új képzésekkel is bővült.
A teljes cikk a Szegedi Tudományegyetem honlapján olvasható >>


SZTEage a Kölcsey utcában

Vérbeli kulturális központ nyitotta meg kapuit Szeged belvárosában az SZTE Egyetemi Hallgatói Önkormányzata jóvoltánól. A SZTEage a mozi, a zene, a kiállítások és a színház számára is otthont kíván biztosítani.
A teljes cikk a Szegedi Tudományegyetem honlapján olvasható >>


Közös program a fenntartható életminőségért

Gazdasági és politikai döntések iránymutatója lehet az az integrációs ökológiai kutatási program, melyet Magyarország és Románia indít az életminőségnek a két ország területét egységesen érintő javítására. A Szegedi Tudományegyetem és román partnerintézményének uniós kutatóprogramja többek között a hatékony regionális politika előtt is utat nyit az ország mezőgazdasági tengelyét jelentő alföldi régió feltérképezésével.
A teljes cikk a Szegedi Tudományegyetem honlapján olvasható >>




   

A Szegedi Tudományegyetem havi hírlevele regisztrációköteles. A hírlevélre a Szegedi Tudományegyetem honlapján, a www.u-szeged.hu honlapon a Hírlevél menüpontban lehet regisztrálni. Legfrissebb híreinket ugyancsak a www.u-szeged.hu címen olvashatja.

Kérjük, küldje tovább levelünket ismerőseinek, barátainak munkatársainak!

 

A hírlevél megjelenítési problémák esetén ide kattintva olvasható html-dokumentumként!