SZTEinfo Egyetemi Hírlevél

A Szegedi Tudományegyetem havi hírlevele – 2016. március

Hét tudományágban is a világ elit egyetemi között az SZTE
42 közül 7 tudományágban került a világ elit egyetemi közé a Szegedi Tudományegyetem a Quacquarelli Symonds (QS) legfrissebb tudományterületi listáin.
Nemzetközi elismerést kapott Farkas Eszter, az SZTE kutatója
Farkas Eszter, a Szegedi Tudományegyetem agyi keringést kutató orvosa személyében magyar pályázó is átvehette az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezete (UNESCO) és a L'Oréal nők számára létrehozott nemzetközi tudományos díja fiatal tehetségeknek szóló elismerését.
Az SZTE is bekapcsolódott a Magyar Templeton Programba
Öt szegedi egyetemistát is beválasztottak a 315 Junior Templeton Fellow közé. A kivételes kognitív tehetségeket támogató Magyar Templeton Program támogatói közé tartozik az SZTE rektora is. A 10-29 éves korosztályt érintő program célja az, hogy létrehozzák a kivételes magyar tehetségek kreatív közösségét.
Az Európai Bizottság kutatásfejlesztési főigazgatója Szegeden
Robert-Jan Smits, az Európai Bizottság Kutatási-Innovációs Főigazgatóságának vezetője és Dr. Pálinkás József a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFI Hivatal) elnöke Dr. Szabó Gáborral a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) rektorával és kutatókkal tanácskozott a városban futó tudományos programokról és fejlesztési tervekről.
Az SZTE oktatói a 2016. március 15-én kitüntetettek között
Kokárdás nemzeti ünnepünk alkalmából a Szegedi Tudományegyetem munkatársai közül egy professor emeritus Széchenyi-díjat vehetett át, két akadémikus, három professzor és egy igazgató Magyar Érdemrend elismerésben részesült.
A Givaudan kapta az SZTE Alma Mater díjat

A 21. SZTE Tavaszi Állásbörze megnyitóján adták át a presztízsdíjat, amelyet az SZTE öregdiák szervezete minden évben azon cégnek ítél, amely kimagasló létszámban foglalkoztat SZTE-n végzett hallgatókat, szoros kapcsolatot ápol az intézménnyel és támogatja céljainak megvalósítását.


 Ön is segítse az SZJA 1%-ával a szegedi egyetem alapítványait!
A Szegedi Tudományegyetemhez kötődő 37 alapítvány számít a személyi jövedelemadó 1%-ából származó bevételre. E nonprofit szervezetek segítséget nyújtanak az SZTE oktatást, kutatást és gyógyítást célzó programjaihoz, az egyetemisták támogatásához.

 
Egyetemi fórumok a rászorulókért és a környezetvédelemért
Egyetem – civilek – önkéntesség. E hívó szavakkal a Szegedi Tudományegyetem hat karának oktatói kezdeményeztek fórumot. A kezdeményezés sikeréről és jövőjéről az egyik ötletgazdát, Újvári Editet, az SZTE JGYPK oktatóját kérdeztük.


Lezárult a szegedi orvos- és egészségtudományi TDK
Lezajlott az SZTE Általános Orvostudományi Kar, Fogorvostudományi Kar, Gyógyszerésztudományi Kar és Egészségtudományi és Szociális Képzési Kar tavaszi Tudományos Diákköri Konferenciája. A 4 napos tanácskozáson 11 tagozatban, több mint 180 magyar és angol nyelvű előadás hangzott el.

 
SZTE Közkapcsolati Igazgatóság 2016
Copyright © 2016. Szegedi Tudományegyetem, Minden jog fenntartva

hírlevél leíratkozás
 






This email was sent to *|EMAIL|*
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
*|LIST:ADDRESSLINE|*

*|REWARDS|*