SZTEinfo Egyetemi Hírlevél

A Szegedi Tudományegyetem havi hírlevele – 2017. október

Az SZTE hat karán hirdet felvételit keresztféléves képzéseire
A Szegedi Tudományegyetem hat kara - a BTK, az ETSZK, a GTK, az MK, az MGK és a TTIK - hirdet keresztféléves mesterképzéseket, amelyekre 2017. november 15-ig lehet jelentkezni. A keresztféléves felvételivel kapcsolatos információk a www.u-szeged.hu/keresztfeleves oldalon olvashatóak.

Huszonhetedik az SZTE a QS legfrissebb rangsorán
Nyilvánosságra hozta a legjobb feltörekvő kelet-európai és közép-ázsiai felsőoktatási intézmények 200-as listáját a Quacquarelli Symonds (QS). A rangsorban a 27. helyen végzett a Szegedi Tudományegyetem, ezzel a vizsgált intézmények legjobb egy százalékában szerepel.

Duális és gyakorlatorientált felsőoktatási képzések fejlesztése az ETSZK-n
A Szegedi Tudományegyetem a Gál Ferenc Főiskolával és az Evangélikus Hittudományi Egyetemmel konzorciumban az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program 3.5.2 pályázati konstrukcióján 392 322 115 Ft támogatást nyert el a „Duális és gyakorlatorientált felsőoktatási képzések fejlesztése és oktatási innováció a szociális munka és a segítő szakmák terén a Dél-alföldi régióban” című projekt megvalósítására.

A gyógyszerkutatás és a képzés új épületéről is szó esett a 60 éves SZTE GYTK jubileumi ünnepén
A patikusokat ünneplő világnaphoz és alapításának jubileumához is kötődött a Szegedi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Kar 60. évfordulós rendezvénye. A kolozsvári gyökerű szegedi gyógyszerészképzésre emlékezve értékelték a múltat, jellemezték a jelent, adták át az SZTE GYTK kitüntetéseit. A jövőbe nézve az egyetem új élettudományi központjáról is szólt a kancellár.

Ötéves a Szegedi Tudományegyetem Konfuciusz Intézete
A kínai nyelvvel több mint kilencszáz, míg a világ e legősibb civilizációjával több ezer dél-alföldi ember ismerkedhetett az elmúlt öt évben a Szegedi Tudományegyetem legifjabb egységének köszönhetően. Alapításának jubileumát különleges programokkal és látványos gálaműsorral ünnepelte az SZTE Konfuciusz Intézet.

Tizenötödik évadát kezdi a Szegedi Egyetemi Színház
A korábbi sikeres előadásai mellett lemezbemutatóval, premierrel és az elmúlt tizenöt évet bemutató könyvvel várja a közönséget jubileumi évadában a Szegedi Egyetemi Színház.

Két új műszer a Funkcionális Omikák Kiválósági Központ szolgáltató laboratóriumaiban
A Szegedi Tudományegyetem szakemberei a Széchenyi 2020 program keretében a Funkcionális Omikák Kiválósági Központ (MOLMEDEX-FUN-OMICS) című pályázat szakmai megvalósításához összesen elnyert 326,08 millió forint vissza nem térítendő támogatásból beszerzett új műszerek közül kettőt workshoppal egybekötött sajtótájékoztatón mutattak be.

Az ultrarövid lézerimpulzusokkal és az optikai méréstechnikával kapcsolatos kutatási program indult a vidéki egyetemeken
A Szegedi Tudományegyetem vezetésével elindult az „Ultragyors fizikai folyamatok atomokban, molekulákban, nanoszerkezetekben és biológiai rendszerekben” (EFOP-3.6.2-16-2017-00005) - projekt, amely az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.


Közös kutatás-fejlesztési projektet indított a Pick és az SZTE
Uniós támogatással közös kutatás-fejlesztési projektet indított a Pick és a Szegedi Tudományegyetem. A 2021-ig tartó program célja, hogy innovatív megoldásokat találjanak a hagyományos húsipari termékek versenyképességének javítására.

Szeged lett a legszebb vidéki egyetemváros
Az eduline.hu szavazóinak véleménye alapján Szeged lett a vidék legszebb egyetemi városa.

Három elismerést söpörtek be az SZTE hallgatói az autóipari versenyen
Sikeresen szerepelt a Szegedi Tudományegyetem az Techtogether Automotive Hungary 2017 autóipari versenyen. Az SZTE Mérnöki Kar és az SZTE TTIK hallgatói tervezői, programozói, szerelési, járműdiagnosztikai kihívásokkal szembesültek.

SZTE Nemzetközi és Közkapcsolati Igazgatóság 2017
Copyright © 2017. Szegedi Tudományegyetem, Minden jog fenntartva

hírlevél leíratkozás






This email was sent to *|EMAIL|*
why did I get this? unsubscribe from this list update subscription preferences
*|LIST:ADDRESSLINE|*

*|REWARDS|*