SZTE magazin

Afrikai iskolásoknak gyűjt az SZTE hallgatója

Tanszereket, füzeteket, íróeszközöket gyűjt ghánai kisiskolásoknak a Szegedi Tudományegyetem hallgatója, Vangel Márk. A hobbi DJ-ként tevékenykedő egyetemista a jótékonykodást zenével népszerűsíti.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Márk tavaly egy magyarországi zenei fesztiválon találkozott egy ghánai származású árussal, Tell Mannel. - Tell mesélt a terveiről: egyrészt Ghánában üresen áll egy ingatlana, amit szeretne iskolaként felújítani és működtetni, másrészt tanszereket gyűjt a ghánai gyerekeknek. A pozitív hozzáállása és a lelkesedése átragadt rám is, így eldöntöttem, valahogyan segíteni fogok neki. Mivel a reggae zene szorosan kapcsolódik Afrikához és a jótékonykodáshoz is, ezért úgy döntöttem, hogy a zenével népszerűsítem a kezdeményezést - mesél Márk arról, hogyan született meg benne az elhatározás, hogy afrikai gyerekeket segítsen – írja a delmagyar.hu.


Márk tanulmányai mellett hobbi DJ-ként tevékenykedik: Szeged közkedvelt szórakozóhelyein havi rendszerességgel szervezi meg a "Jamaican Vibes selekta Peeni Walli" elnevezésű esteket, amelyeken összegyűjti a támogatásokat. Szeged mellett Nógrád megyéből, Győrből, Budapestről, sőt, Olaszországból és Ausztriából is érkeztek már felajánlások.


- Látatlanban senki nem ad szívesen pénzt, ezért is esett arra a választás, hogy egyből tanszereket gyűjtsünk. Egyelőre nem sok támogatás érkezett, de ezt annak tudom be, hogy eddig nem sok emberhez jutott el a kezdeményezés híre. Amiket eddig kaptunk, nagyon megbecsüljük. Úgy vettem észre, hogy azért eseményről eseményre mindig valamivel több tanszer érkezik – mondja Márk. Az SZTE-s hallgató az összegyűlt tanszerek kijuttatását is megszervezi. Júliusban találkozik Tellel, aki Ghánába postázza majd a felajánlásokat.


A kezdeményezés a jövőben bővül: - Az üresen álló ingatlan felújításához pénzre van szükség, így létrehozunk egy profilt a generosity.org-on. Ez egy olyan ellenőrzött körülmények között működő honlap, ahová a célokat, fejlesztéseket, terveket feltöltve támogatókra találhatunk a világ bármely pontjáról.


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Letöltés



SZEM_boritoSZEM_angol
AMM_kulonszamAlmaMater_Magazin_2019_tel
SZTEminarium_cimlapSZEM_klinika_2020_01