SZTE magazin

kiemelt_pneumobil2016

Öröm a köbön: három dobogós díjat nyertek az SZTE Mérnöki Kar pneumobilosai

Három dobogós díjat és két különdíjat is elhoztak a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kar pneumobilosai a IX. Nemzetközi Aventics Pneumobil Versenyről.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Hat ország 47 csapata, 22 hazai és 25 külföldi állt rajthoz a IX. Nemzetközi Aventics Pneumobil Versenyen 2016. május 6-7. között Egerben. A vállalkozó kedvű hallgatók két kategóriában – normál és senior –, és három versenyszámban – hosszútávú, ügyességi és gyorsulási futamon – mérték össze tudásukat.


A Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kara évek óta stabilan a verseny élmezőnyének tagja. Az idei léghajtányok versenyén az SZTE Mérnöki Karáról három csapat indult: az Airrari Szeged, a Pepp-Air Team Szeged és a Pepp-Air Senior. Az Airrari Szeged tagjai: Kóczi Dávid, Benedek Dávid Dániel, Horváth Gábor, Kéri Tamás hallgatók. Felkészítő tanáruk: Dr. Péter Szabó István, az SZTE MK Folyamatmérnöki Intézet főiskolai docense. A Pepp-Air Team Szeged tagjai: Dobos Péter Levente, Csamangó Dávid, Módra László hallgatók. A Pepp-Air Senior tagjai: Bene Sándor, Ádám László, Gyurta Ákos, Márton János. Az utóbbi két csapatot Dr. Tóth István Tibor, az SZTE MK Műszaki Intézet főiskolai docense támogatta.


pneumobil2016-2
Dobogón a Pepp-Air Team.

Nagy volt a nyomás, az üzemanyagként használt tízliteres palackban 200 bar sűrített levegő, az ifjú mérnökhallgatókban és tanáraikban pedig tettvágy és győzni akarás dolgozott, ami meg is hozta az eredményt. A leghangosabb, gyorsulási versenyszámban a Pepp-Air Team Szeged a dobogós 3. helyet az Airrari Szeged a 4. helyezést érte el.


A mérnökhallgatók által tervezett és épített, sűrített levegővel hajtott járművek közül az ügyességi futamon a Pepp-Air Team Szeged a 4., az Airrari Szeged a 7. helyen zárt. A távolsági futamon az Airrari Szeged a 9. a Pepp-Air Team a 11. helyen végzett 5 km körüli futással.


A senior csapatok külön versenyében a szegedi Pepp-Air Senior csapat a gyorsulási versenyszámban 2. helyen, az ügyességi futamon a 3. míg a távolsági versenyszámban 4. helyen végzett.


pneumobil2016-3
Az Airrari Szeged léghajtánya.

Ezek mellett a „Legjobb projektmanagement” különdíjjal jutalmazták az Airrari Szeged csapatot és a „Legötletesebb konstrukció” díjjal a Pepp-Air Team Szeged-et. Ilyen erős nemzetközi versenyben ezek az eredmények jól mutatják a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kar szellemi potenciálját.



SZTEinfo

Képek: SZTE Pneumobil csapatok

 

Korábban írtuk: Három SZTE-s pneumobil rajtol az idei egri versenyen

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Letöltés



SZEM_boritoSZEM_angol
AMM_kulonszamAlmaMater_Magazin_2019_tel
SZTEminarium_cimlapSZEM_klinika_2020_01