SZTE magazin

IMG_20170820_182333

Szegedi egyetemisták sikere a 29. Nyári Universiadén

Szép eredménnyel tértek haza a szegedi Tornádó Team Korcsolyázó Sport Egyesület tagjai a 29. Nyári Universiadéról, Tajvanról. Az ötfős csapatból hárman a Szegedi Tudományegyetem hallgatói.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

- A 29. Nyári Universiade soha nem látott lehetőséget kínált a világ gyorsasági görkorcsolyázóinak. Fantasztikus feltételek várták a sportolókat augusztus 19. és 30. között Tajpejben. Az egyetlen nehézség az volt, hogy a legnagyobb hőségben rendezték a pályaversenyeket. A déli órákban elviselhetetlenül meleg volt, amely magas páratartalommal párosult – hallottuk Garzó Erikától. A szegedi Tornádó Team Korcsolyázó Sport Egyesület sportági vezetője elmondta: az ötfős magyar csapatból hárman - Gardi Dominika, Kopilovic Eleonóra és Török Réka - a Szegedi Tudományegyetem hallgatói. Dominika és Eleonóra egész éves folyamatos nemzetközi versenyzésből, nagy tapasztalattal érkezett a versenyre. Az Universiade után a kínai világbajnoksággal folytatták a versenyzést.


20170822_154822

 

- Előzetesen csak reménykedhettünk pontszerző eredményekben, miután a nemzetközileg is elismert ígéretes versenyzőink - Gardi Dominika és Kopilovic Eleonóra - idén még junior korúak voltak és messze a mezőny legfiatalabb versenyzőinek számítottak. Ez volt életük első nemzetközi felnőtt megmérettetése. A mezőny összetételét is csak a helyszínen tudhattuk meg, így nem latolgattuk az esélyeket. Számítottunk jó eredményekre, de a megszerzett helyek minden előzetes várakozásunkat fölülmúlták – hallottuk Garzó Erikától, aki ismertette az eredményeket is. Török Réka szereplése sikeresnek mondható különösen a 10 ezer méteres pont eliminációs 17. helye volt elismerésre méltó. Kopilovic Eleonóra egyéni eredményei közül az 500 méteren elért 12. helyezés jónak számít. A pontszerző váltóban nyújtott teljesítménye is kiemelkedő. Gardi Dominika valamennyi távján a legjobbak között végzett. A 15 ezer méter eliminációban elért 6. helye a rendkívül párás levegőben különlegesen értékes, ahogy az is, hogy 1000 méteren hetedikként - a mezőny legjobb európai versenyzőjeként - ért a célba. Az 5. helyen végzett váltóban szintén kiválóan szerepelt.


IMG_20170819_222430

 

SZTEinfó

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Letöltés



SZEM_boritoSZEM_angol
AMM_kulonszamAlmaMater_Magazin_2019_tel
SZTEminarium_cimlapSZEM_klinika_2020_01