SZTE magazin

tombacz_polo

Szegedi rögbishez került Tobmácz Dóra jótékonysági árverésre bocsátott pólója

A Szegedi Tudományegyetem Orvosi Biológiai intézetének munkatársa, a most a Standford Egyetemen dolgozó Tombácz Dóra egy kutyaotthon javára indított gyűjtést: aláíratott egy amerikai futball-trikót a hat vízipólós fiúval, Kemény Dénessel és Kovács Ágival. A Hírességek Csarnokába került magyar vízilabdázók által aláírt pólót egy kerekesszékes fiatalember vette meg, a célt megismerve megduplázta az összeget.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Október 29-én iktatták be a Hírességek Csarnokába a háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázókat: Benedek Tibort, Biros Pétert, Kásás Tamást, Kiss Gergelyt, Molnár Tamást és Szécsi Zoltánt. Az eseményen jelen lévő, halhatatlanok közé kerülő klasszisok és a már korábban beválasztott edzőjük, Kemény Dénes, valamint az úszó olimpiai bajnok Kovács Ágnes is dedikálta a San Francisco 49ers amerikai futballcsapat pólóját. A rangos eseményen jelen volt Tombácz Dóra, a Szegedi Tudományegyetem Orvosi Biológiai intézetének munkatársa is, aki jelenleg a Standford Egyetemen dolgozik. Az ő ötlete volt, hogy a pólót aláírassa és árverésre bocsássák a Magyar Vízilabda Szövetség segítségével. A bevételt Dóra a Vigyél Haza Alapítvány javára ajánlotta fel – írja a szeretlekmagyarorszag.hu.


szeretlek_mao_2


A legmagasabb árat egy szegedi férfi, Farkas László ajánlotta a pólóért. Amikor felvették vele a kapcsolatot, azt mondta: számára ez a póló a legmagasabb licitnél sokkal többet ér, ezért az összeg dupláját, 50 ezer forintot adományozott az alapítványnak. Hozzátette: a póló megszerzésével két legyet ütött egy csapásra. Segíthetett is, és egy fantasztikus ereklyéhez is hozzájutott.

Farkas László egy munkahelyi baleset miatt 2007 júliusa óta kerekesszékben él. Azóta legfőbb célja, hogy megmutassa az embereknek, hogy így is lehet teljes életet élni. Óvodákba, iskolákba, munkahelyekre jár sérült társaival előadásokat tartani. 2009 óta tagja Magyarország egyetlen kerekesszékes rögbicsapatának.


szeretlek_mao_1


Az alapítvány munkatársai szerint a póló árveréssel rengeteget nyertek ők is, hiszen fantasztikus embereket ismerhettek meg Dóri és Laci, valamint a vízipólósok személyében.


Forrás és fotók: szeretlekmagyarorszag.hu

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Letöltés



SZEM_boritoSZEM_angol
AMM_kulonszamAlmaMater_Magazin_2019_tel
SZTEminarium_cimlapSZEM_klinika_2020_01