SZTE televízió

tanevnyito_2018

Országos felsőoktatási tanévnyitó ünnepség a Szegedi Tudományegyetemen

A nemzeti hagyományok ápolásának jelentőségéről és az értelmiséggé válás összetettségéről is szó esett a hazai felsőoktatási intézmények 2018-2019. tanévét megnyitó, a Szegedi Tudományegyetemen rendezett ünnepségen. Az SZTE új rektora, a kormány két képviselője és Szeged polgármestere köszöntötte az elsőéves hallgatókat.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az Európai Unió csillagos és Magyarország nemzeti lobogója, továbbá a Szegedi Tudományegyetem címerével, illetve Szeged városának jelképeivel díszített zászlók alatt, az universitas szimbólumaival ékes viseletben vonult az SZTE rektora, rektorhelyettesei, dékánjai és professzori kara a 2018-2019. tanévet nyitó ünnepségre az egyetem Dugonics téri központi épületétől az Ady téri József Attila Tanulmányi és Információs Központba.


Országos jelentőségű, mert a magyar felsőoktatási intézmények tanévnyitó ünnepsége lett a Szegedi Tudományegyetem Szenátusának 2018. szeptember 1-jei rendezvénye. Az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ kongresszusi nagytermében megjelenteket az universitas új rektora, Prof Dr. Rovó László köszöntötte. A díszasztalnál mellette ült Dr. Fendler Judit, az SZTE kancellárja, továbbá itt foglalt helyet a vendégek közül Dr. Horváth Zita, az Emberi Erőforrások Minisztériumának felsőoktatásért felelős helyettes államtitkára; Dr. György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára; valamint Dr. Botka László, Szeged polgármestere.


A tanévnyitóról készült rövid összeállítás itt megtekinthető:


Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2020. szeptember 28.

IMG_8435-001

Rövid videóban mutatják be a Szegedi Tudományegyetem tanévnyitó ünnepségét. Az esemény rektori és kancellári köszöntővel kezdődött, gólyaesküvel folytatódott és a hallgatóknak szóló pozitív üzenetes konfettiesővel zárult.

SZTEmagazin

2024. február 09.

A TeWaTi lézeres kutatócsoport laborja az SZTE Fizikai Intézet Optikai és Kvantumelektronikai Tanszékén. Fotó: Kovács-Jerney Ádám

Idén már jelentkezni lehet a Szegedi Tudományegyetem Fizikai Intézetének újonnan induló fizikus-mérnöki alapszakjára. Az új alapszak a magyar felsőoktatási palettán úttörő módon mérnöki szemléletű fizikusokat képez majd, folytatásaként pedig már engedélyezés előtt áll a fotonikai mérnöki mesterszak terve is. A fizikus-mérnöki alapszak céljairól, felépítéséről az SZTE Optikai és Kvantumelektronikai Tanszékén beszélgettünk Dr. Bozóki Zoltán tanszékvezető egyetemi tanárral, Dr. Kovács Attila adjunktussal, a Fizikai Intézet oktatásért felelős intézetvezető-helyettesével és a képzés mérnöki tartalmának tervezésében részt vevő Podolcsákné Dr. Ailer Piroska tudományos főmunkatárssal, gépészmérnökkel, repülőmérnökkel, az SZTE IKIKK Fotonika, Lézerfizika és Feltörekvő Technológiák Kompetenciaközpont szakmai vezetőjével.