Boritokep_35

Nagy sikerrel szerepeltek a BTK-s hallgatók az SZTE NKI alkotói és előadóművészeti versenyein

Tavasszal is meghirdette az SZTE NKI Kulturális Irodája a Hallgatói Művészeti Versenyét, amelyre több kategóriában jelentkezhettek a tehetséges hallgatók: az eredményhirdetésen kiderült, a meghirdetettek közül majdnem minden kategóriában értek el helyezést BTK-s hallgatók is, nem egy esetben első helyen végeztek.


Néhány nappal később az ugyancsak az SZTE NKI által szervezett „A Szegedi Tudományegyetem és a Nobel-díj” alkotói pályázat díjkiosztójára is sor került, ahol az egyik első díjat szintén egy BTK-s hallgató kapta meg, személyesen Karikó Katalintól.

Hallgatói Művészeti Verseny


Idén rekordszámú jelentkezés érkezett az Egyetemi Tavaszhoz is kapcsolódó versenyre: az egyetem karairól 52 egyetemista mérettette meg magát. A díjazottak április 12-én, az Egyetemi Tavasz megnyitóján vették át okleveleiket és pénzjutalmaikat.


RÉSZLETES EREDMÉNYEK


A zsűri tagjai: Barnák László, a Szegedi Nemzeti Színház főigazgatója, Kosztándi István hegedűművész, egyetemi docens (SZTE BBMK), Varga Kornél népzenész, a Fonó Klub művészeti vezetője, Németh Miklós énekes, a Fool Moon művészeti vezetője, Dr. Bene Tamás, az SZTE Nemzetközi és Közkapcsolati Igazgatóság igazgatója. A zsűri elnöke Dr. Havas Judit előadóművész, irodalomtörténész.


Egyetemi Vers és Prózamondó Verseny

I. Nagy Anikó (BTK kommunikáció- és médiatudomány 2.)

II. Szabó Aliz Katalin (BTK hungarológia 1.)

III. Kiss Emma (BTK pszichológia 1.)

III. Ágó Gergely (TTIK vegyészmérnök 2.)

 

Egyetemi Zenei Verseny

Komolyzenei kategória

I. Tóth Viktória Sára (BTK néprajz MA 1.)

II. Kővágó Zsófia Anna (SZAOK általános orvos 2.)

III. Bisztriczki Sára (BTK kommunikáció és médiatudomány 1.)

 

Népzenei kategória

I. Dudás Kata (BTK magyar nyelv és irodalom 2.)

II. Bócsai Boróka Citerazenekar, Kovács Illés István (ÁJTK jogász 1.), Tarjányi Dóra (JGYPK óvodapedagógus 1.), Kárász István, Török Adrienn

III. Rekecsin együttes, Mészáros Csaba (GTK gazdálkodási és menedzsment 2.), Pap Janka (JGYPK szociálpedagógia 4.), Barta Márton (TTIK fizika 3.)

 

Jazz, musical, sanzon kategória

I. Tóth Márton András (BTK történelem 1.)

II. Nagy Nóra (SZAOK általános orvos 2.)

 

Egyetemi Verspályázat

III. Páli Emese Kincső (SZAOK általános orvos 5.)

 

--


A zsűri tagjai: Dobóczky Zsolt fotóművész, tanár; Vadász Sándor fotóművész, természetfotós; Sahin-Tóth István fotográfus, marketing szakértő (SZTE Nemzetközi és Közkapcsolti Igazgatóság), valamint az SZTE Kulturális Iroda munkatársai.


Egyetemi Fotópályázat

Természetfotó kategória

I. Koncz-Bisztricz Tamás (MGK mezőgazdasági mérnök 1.)

II. Csontos Szimonetta (JGYPK képregény illusztráció 3.)

 

Portré kategória

II. Raiss Shaghaghi Samaneh (GTK economics 5.)

III. Paragi Dénes (MGK agrár- és üzleti digitalizáció)

 

Fekete-fehér kategória

I. Kovács Anita (BTK JGYPK angol – rajztanári 4.)

II. Bárdos Orsolya (JGYPK képi ábrázolás 2.)

II. Klima Döníz (BTK néprajz 1.)

III. Sütő Máté (TTIK vegyész MA 1.)

III. Berényi Lili (BTK pszichológia)


A díjkiosztóról készült beszámoló és fotógaléria az u-szeged.hu oldalon elérhető.



„A Szegedi Tudományegyetem és a Nobel-díj” alkotói pályázat


Ismeretterjsztő kampányt folytatott az SZTE a Nobel-díjjal, a tudományossággal kapcsolatban, amelynek része volt az alkotói pályázat meghirdetése is. A versenyre TikTok-videó kategóriában középiskolások és egyetemisták is jelentkezhettek, míg a plakát és vers kategóriára csak SZTE-hallgatók nevezhettek. A középiskolások ötletversenyen vettek részt.


A BTK a zsűriben is képviseltette magát: az öt személy alkotta zsűri elnöki tisztét elvállalta a József Attila-díjas költő és író, a képzőművészként is ismert Géczi János. Társai a látvány, azaz a TikTok-videó és a plakát kategóriában: Váraljai Anna (SZTE BTK) és Sahin-Tóth István (SZTE NKI); a vers kategóriában: Tóth Árpád (SZTE BTK) és Újszászi Ilona (SZTE NKI).


Hallgatói eredmény, ráadásul első helyezés a TikTok-videó kategóriában született a BTK részéről: itt Kovács Zsófia, a kommunikáció- és médiatudomány szak hallgatója nyerte el az első helyezettnek járó oklevelet és pénzjutalmat, amelyet Karikó Katalintól gratulációjának kíséretében vehetett át.

Műve megtekinthető a linkre kattintva: https://drive.google.com/file/d/1OrS1G3v8AIq7-DSOe9PvTvNGNPoAZssv/view

Vagy a TikTokon: https://vm.tiktok.com/ZGemjjdFs/


A díjkiosztóról készült beszámoló az u-szeged.hu oldalán olvasható.



Borítókép: Hallgatói Művészeti Verseny / fotó: Zentai Péter

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Boritokep_39

Az SZTE BTK-n 2024. július 6-án tartjuk a nyári diplomaosztót, amelyen több száz diák és hozzátartozóik vesznek majd részt. A februári eseményen egyik hallgatónknak már lehetősége volt a bemutatkozásra, és a pozitív visszajelzések tükrében ezt a hagyományt szeretnénk is folytatni: hogy egy BTK-s hallgató, oktató vagy dolgozó előadásával búcsúztassuk el a diplomájukat megszerző diákokat!


Ha tehetséges vagy valamiben és szívesen megmutatnád ezt egy több száz fős közönség előtt, olvasd el a részleteket, és jelentkezz június 9-ig!