2018. május 25., péntek

Beiratkozás

 

hsziTájékoztató a beiratkozási adminisztrációs feladatokrólKedves Elsőéves Hallgató!

Engedje meg, hogy köszöntsük Önt az egyetemi polgárok körében, gratulálva a sikeres felvételihez. A felvételről szóló döntés a 2017/2018. tanév II. félévére szól, a hallgatói jogviszonya pedig az Egyetemre történő beiratkozással jön létre. A beiratkozás a HSZI és az Oktatási Igazgatóság közös szervezésében, központilag kerül megrendezésre a BTK, ETSZK, GTK, MGK, MK és a TTIK hallgatói számára a Hallgatói Szolgáltató Irodán, 2018. február 1-2. között.A központi beiratkozás célja, hogy a hallgatói jogviszony létrejöttéhez szükséges adategyeztetés, szerződéskötés, nyilatkozattétel és egyéb, kötelező adminisztrációs tevékenységek a lehető leggyorsabban, egy helyen és egy időben történjenek meg, hogy Ön ezt követően minden idejét a tanulmányaira fordíthassa. Azért, hogy ez a kötelező adminisztráció valóban gyors és hatékony legyen, kérjük, figyelmesen olvassa el ezt a tájékoztatót és kövesse az abban leírt lépéseket, ügyelve a határidők betartására.

1. Neptun regisztráció

Az Egyetem hallgatói nyilvántartási rendszerét (Neptun) és az ahhoz kapcsolt elektronikus rendszereket (Modulo, Coospace) saját azonosító-jelszó párossal használhatja. Kérjük, mielőbb regisztráljon a Neptunba a www.u-szeged.hu/regisztracio címen. A regisztráció során rögzítse azt az e-mail címet, amelyen keresztül a jövőben a tanulmányaival, pályázatokkal és egyéb ügyintézéssel kapcsolatban értesítéseket küldhetünk Önnek. Amennyiben rendelkezik SZTE-s Neptun (vagy korábbi ETR-es) azonosítóval és jelszóval, nem szükséges újból regisztrálnia.

2. Szociális támogatás helyzetfelmérő űrlap kitöltése

Bármilyen szociális alapú támogatás pl. kollégiumi elhelyezés, szociális ösztöndíj, bérlet támogatás megpályázásának feltétele a szociális helyzetfelmérő űrlap kitöltése a Moduloban. A kitöltés során a kitöltési útmutató szerint adja meg a kért adatokat és csatolja a kért dokumentumok szkennelt képét. A kitöltés során különösen figyeljen a beadási határidőkre, mivel a pályázatok beadására és elbírálására viszonylag rövid idő áll rendelkezésre! Bővebb információ: http://www.u-szeged.hu/penzugyek-kezelese/penzugyek-kezelese

3. Szociális támogatás, bérlet támogatás űrlap kitöltése

A szociális helyzetfelmérő űrlap kitöltését követően nyújthat be pályázatot kollégiumi elhelyezésre, szociális ösztöndíjra, bérlet támogatásra. Mindegyik juttatás külön pályázattal kérhető, a helyzetfelmérő űrlap kitöltése önmagában nem jelent pályázatot egyik juttatásra sem. A pályázatok benyújtásánál vegye figyelembe a kitöltési útmutatóban leírtakat és ügyeljen a határidők betartására.

Bővebb információ: http://www.u-szeged.hu/informaciok/lakhatas/lakhatas

4. Diákigazolvány igénylés benyújtása

Új egyetemi állandó diákigazolványt az Okmányirodában kiállított NEK (Nemzeti Egységes Kártyarendszer) adatlap birtokában igényelhet, ehhez kérjük, mielőbb keresse fel valamelyik Okmányirodát, vigye magával személyigazolványát és lakcímkártyáját. Ezt követően lépjen be a Moduloba, töltse ki a Diákigazolvány igénylés űrlapot, amelyhez csatolja a kapott NEK adatlap képét. A NEK adatlap eredeti példányát a beiratkozásra hozza magával és mutassa be munkatársunknak, hogy igénylését véglegesíteni tudjuk. A diákigazolványról a HSZI honlapján a Szolgáltatások/Diákigazolvány kezelés menüpontban talál bővebb információt. Már meglévő diákigazolvány abban az esetben használható tovább, ha a rajta szereplő adatai nem változtak, és a képzés tagozata is megegyezik a diákigazolványéval.

 

A beiratkozással, adategyeztetéssel vagy az űrlapok kitöltésével kapcsolatos kérdéseivel, problémáival forduljon az Iroda ügyfélszolgálati munkatársaihoz, akik munkanapokon 9-15 óráig készséggel segítenek Önnek.

 

Címünk: 6722 Szeged, Ady tér 10. (Tanulmányi és Információs Központ)

Postacím: 6701 Szeged, Pf. 1212

 

Az ügyfélszolgálat telefonszáma: 62/ 54-HSZI (54-4794) Fax: 62/ 544-132

 

Weboldalunk: http://www.hszi.u-szeged.hu/

E-mail címünk: hszi@hszi.u-szeged.hu