«||»

Friss hírek

Friss hírek RSS

Wolcz_Petra_kiallitas

December 8-án nyílt meg Wolcz Petra "Minden ami..." című kiállítása a TIK-ben. A tárlaton egy volt rajz és építészeti síküveg szakos hallgató (JGYPK) műveit ismerhetik meg a látogatók.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

  • nov
    16
    2017. november 16. 14:00 - 2018. január 31. 22:00
    Dr. Németh András (1924-1999) professzor emblematikus alakja volt a magyar urológiai sebészetnek és nefrológiának. Aktív pályafutása során mindvégig a szegedi orvostudományi egyetem Sebészeti Klinikáján dolgozott, annak Urológiai Osztályát vezette. Az ötvenes évek első felében munkatársaival művese készüléket tervezett, amellyel 1954-ben elvégezték az első sikeres hazai hemodialízist. 1962-ben – 55 évvel ezelőtt – végrehajtotta az első sikeres humán vesetranszplantációt Magyarországon; ez pályafutásának egyik csúcspontját jelentette. Kivételes képességeit jellemzi, hogy nevéhez fűződik a rekonstrukciós urológiai sebészet elindítása is; úttörő tevékenységet végzett a hólyag- és prosztatarák műtéti kezelésében. Szakmáján túl kimagasló amatőrfilmes és szépirodalmi tevékenységet is folytatott.

Blog

zoldintezmeny

A blog az Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központ igazgatóságának ösztönzésére jött létre. Az oldal célja olyan témák bemutatása, amelyeket egy intézményesített rendszer felhasználhat környezettudatosságának fejlesztéshez. Nem az a célunk, hogy irányvonalakat fektessünk le, csupán szeretnénk a lehetőségek minél szélesebb palettáját vázolni.

Nyitvatartás

jatik

Nyitvatartás változás

November 22. (szerda) SzeBIT gálavacsora - 08:00-20:00

November 24. (péntek) SZTE ÁJTK Gólyabál - 08:00 - 18:00

November 25. (szombat) SZTE ÁOK Gólyabál - 09:00-18:00

Kövess minket


blogFacebook flickrgpluszinstayoutube