SZTE BBMK

II. Bartók Béla Napok az SZTE-n

Előadás, hangversenyek, flashmob, emlékkiállítás – elkezdődtek a II. Bartók Béla Napok programjai a Szegedi Tudományegyetemen. A nagyszabású zenei rendezvénysorozat eseményeit 2023. március 20-24. között olyan helyszíneken rendezik, mint az SZTE Rektori Hivatalának díszterme, a Rókusi Templom, illetve a Somogyi Könyvtár. A kiállításnak az SZTE Klebelsberg Könyvtár, a flashmoboknak pedig Szeged jeles pontjai adnak helyszínt.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A négynapos eseménysorozat 2023. március 20-án Újváriné Illés Mária előadásával kezdődött, amelyet tanári hangverseny követett.


Március 21-én 18 órától a Rókusi Templomban a Budapesti Marczibányi Téri Kodály Iskola Kórusa és a Szegedi Bartók Béla Nőikar hangversenyére várják a nagyérdeműt.


Március 22-én 19 órától az SZTE Rektori Hivatalának dísztermében a Szolnoki Bartók Béla Kamarakórus hangversenye szórakoztatja majd a komolyzene kedvelőit, az SZTE Klebelesberg Könyvtárban pedig a 100 éve született Sinkó György, Liszt-díjas operaénekes, Érdemes művész, a Szegedi Nemzeti Színház örökös tagja emlékére nyílik kiállítás 10 órakor. Március 23-án 19 órakor a Szegedi Hegedűegyüttes és a Kodály Kórus Debrecen hangversenyére várják az érdeklődőket az SZTE Rektori Hivatalának dísztermében.



BBMK
A programok részletes leírása a képre kattintva tekinthető meg.

 

A komolyzenei rendezvénysorozatot március 24-én 19 órakor a Mendelssohn Kamarazenekar hangversenye zárja az SZTE Rektori Hivatalának dísztermében.

 

Az SZTE BBMK hallgatói az eseménysorozat ideje alatt Szeged legikonikusabb helyszínein flashmobbal készülnek.


SZTEinfo


Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés