Legfontosabb felvételi dátumok

Kevesebb, mint egy hét múlva kiderül, kit hova vettek fel. De mi történik pontosan utána? Erre ad választ cikkünk, érdemes megjegyezni az alábbi cikkben lévő dátumokat megjegyezni!


Július 26: ponthatárhúzás. Aki nem lesz netközelben és nem vesz részt a Pont Ott Partin, nekik sms-ben küldi meg az Oktatási Hivatal az eredményt, amennyiben a telefonszámukat a regisztráció során megadták. Az Oktatási hivatal a felvételi döntésről legkésőbb augusztus 5-ig küld tájékoztatást e-mailben.


Ha a felvételiző azzal szembesült, hogy nem került be a kívánt helyekre, azaz nem nyert felvételt felsőoktatási intézménybe, úgy annak se kell csüggednie, ugyanis a Szegedi Tudományegyetem számos szakára lehet idén is pótfelvételizni. Részletek a www.u-szeged.hu/potfelveteli oldalon.


A felvételi döntés ellen fellebbezni az eredmény kihirdetésétől számított 15 napon belül lehetséges. A fellebbezési kérelmet az Oktatási Hivatalnak (1380 Budapest, Pf. 1190), az emberi erőforrások miniszterének (Balog Zoltán) címezve.


Felvettek! Irány a gólyatábor és a beiratkozás!


A gólyatáborok mindig augusztus vége, szeptember elejére vannak időzítve, akkorra kell rájuk számítani. A Szegedi Tudományegyetem beiratkozási hete: 2016. augusztus 29. – szeptember 04.


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Hegedus_AgnesHegedűs Ági - BTK, anglisztika

Azért választottam Szegedet, mert nagyon szeretem ezt a várost, jó érzés itt leni. A BTK-t azért ajánlom másoknak, mert nagyon rendesek és segítőkészek a tanárok, jó velük megismerkedni, s itt van mellette a gyönyörű TIK, ahol nyugodtan lehet tanulni. Sokat kell ugyan tanulni, főleg egy gimnázium után, de szívesen ajánlom a kart mindenkinek.



Lukács PetraLukács Petra – BTK – néprajz

Szeged egyik pozitívuma, hogy nem túl nagy a város. Sok az egyetemista fiatal, és szinte mindenki tud segíteni a másiknak, ha szükséges. Éppen ezért itt elsőévesként sem tud elveszni az ember. Ezt segíti természetesen az is, hogy szinte minden egy helyen van. A legjobb szerintem, hogy a szórakozóhelyek, kávézókban eszmecserére is van lehetőség.




További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *

  • július 10.
    Egész napos
    A jelentkezés óta megszerzett és a pontszámításhoz nélkülözhetetlen, vagy többletpontokat igazoló dokumentumok pótlására előreláthatóan április második felétől legkésőbb 2024. július 10-ig lesz lehetőség. A pontszámítás kizárólag az E-felvételi rendszerébe megfelelő módon feltöltött dokumentumok alapján történik. Ezért kifejezetten fontos odafigyelni arra, hogy a szükséges dokumentumok megfelelően legyenek feltöltve.