Felvételi 2017: így változtathattok a szakok sorrendjén

Július 12-ig változtathatnak az idén egyetemre-főiskolára felvételizők a megadott szakok sorrendjén. Mutatjuk, hogyan tehetik meg ezt.


A jelentkezési sorrend módosítására egy alkalommal van lehetőségetek - július 12-ig az e-felvételi felületén, a "sorrendmódosítás" menüpontra kattintva változtathattok a megadott szakok sorrendjén.


Ha ebbe a menüpontba beléptek, látjátok azokat a képzéseket, amelyeket február 15-ig kiválasztottatok - mindegyik mellett találtok egy nyilat, ezzel sorolhatjátok előrébb vagy hátrébb az adott képzést. Ha ezzel megvagytok, a mentés gombra kattintva véglegesíthetitek az új jelentkezési sorrendet. Fontos: ha a mentést megnyomtátok, többször már nem módosíthattok a sorrenden, úgyhogy érdemes alaposan átgondolni, melyik szakot hova rendezitek.


Az e-felvételi felületén egyébként vissza is vonhatjátok a jelentkezési helyet vagy helyeket. A Felvi felhívja a figyelmet arra, hogy ezt a lépést is érdemes alaposan megfontolni, a visszavont jelentkezések ugyanis nem vehetők fel újra akkor sem, ha valaki mégis meggondolná magát.


Forrás: Eduline.hu

Link


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Fűrész ZsófiaFűrész Zsófia – ÁOK – orvos

Szeged rengeteg lehetőséget nyújt a diákoknak egyaránt a szórakozás, kultúra, és a munkavállalás terén is. Annak ellenére, hogy vidéki egyetem, az oktatás színvonala eléri a pesti egyetemekét, sőt szerintem még túl is szárnyalja azokat. Nagyon szeretek itt tanulni, nagyon szeretem, hogy ilyen nyugis, barátságos maga a város is.






Monori CsengeMonori Csenge – BTK – néprajz

Azért jelentkeztem Szegedre, mert az SZTE egy nagyon kiemelkedő és jó hírű egyetem. Az oktatás rendkívül színvonalas. Nagyon szeretek ide járni, mert sok rendezvény szól a hallgatóknak, amelyeken igazán jól ki lehet kapcsolódni a tanulás mellett is. Nálunk különösen jó a közösség is, tanulás szempontjából nagyon segítőkész mindenki.




További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *

  • július 10.
    Egész napos
    A jelentkezés óta megszerzett és a pontszámításhoz nélkülözhetetlen, vagy többletpontokat igazoló dokumentumok pótlására előreláthatóan április második felétől legkésőbb 2024. július 10-ig lesz lehetőség. A pontszámítás kizárólag az E-felvételi rendszerébe megfelelő módon feltöltött dokumentumok alapján történik. Ezért kifejezetten fontos odafigyelni arra, hogy a szükséges dokumentumok megfelelően legyenek feltöltve.