szte_hvg1

Tájékoztató a nyári programokról és a tanévkezdésről

A veszélyhelyzet megszűnésével új szabályok léptek életbe a Szegedi Tudományegyetemen, amelyek érintik a felvételizők és a hallgatók nyári programjait, valamint a tanévkezdést.



Pont Ott Parti és gólyatáborok

2020 nyarán a ponthatárok kihirdetését nem tudjuk a Dugonics téri szökőkútnál együtt ünnepelni, sem a buli hangulatát pótolni, de a beiratkozást és a tanévkezdést érintő információkról az SZTE július 24-én, 11 órakor a felvett hallgatóknak online tájékoztatót tart, amelyet az www.u-szeged.hu/felvettek honlapon lehet követhetni.


A felvételi értesítővel egy időben a felvetteknek szóló honlapunkon, valamint emailben küldünk tájékoztatót a gólyatáborokról és a jelentkezés módjáról. A gólyatáborok várható időpontja augusztus 16-19.

 

Beiratkozás

A Szegedi Tudományegyetemen augusztus elején e-mailben értesítőt küldünk a felvetteknek a beiratkozás folyamatáról, és a tanévkezdéshez szükséges valamennyi tudnivalóról. A tervek szerint a beiratkozás első lépésére, az adategyeztetésre, majd a kurzusfelvételre online formában kerül sor, személyes megjelenésre csak a felvételihez beadott dokumentumok eredeti példányának bemutatása és az iratkozási lap aláírása miatt lesz szükség szeptember elején. Amennyiben a járványhelyzet indokolja, akkor a beiratkozási folyamat teljes egészében online zajlik majd.

A lejárt diákigazolványokat 2020. december 15-ig elfogadják utazási kedvezményekhez.

 

Kollégiumok

A Szegedi Tudományegyetemen folyamatosan megújítjuk a kollégiumokat, idén nyáron több épület felújítására került sor. Az SZTE a 2020/2021-es tanévben változatlan létszámban hirdet meg kollégiumi felvételit az elsős hallgatók számára. Egyelőre nem tervezzük a kollégiumi férőhelyek korlátozását, sőt, megnövelt takarítási kapacitással törekszünk a hallgatók maximális biztonságára. A kollégiumokba a frissen felvett hallgatóknak a felvételi ponthatárok kihirdetését követően, az értesítő emailben leírtak szerint lehet majd jelentkezni.

 

Tanulmányok

Az SZTE-n szeptembertől jelenléti oktatás formájában tervezzük az órák tartását. Amennyiben a járványhelyzet indokolja, a teljes beiratkozási folyamat online zajlik, illetve az oktatás is online platformokon valósul meg annak érdekében, hogy a tanulmányok megkezdése és folytatása gördülékenyen és biztonságosan történhessen.

 

A fenti tájékoztatás a jelenleg érvényes szabályozások alapján készült, az esetleges változások, további tudnivalók miatt kérjük, hogy folyamatosan kísérje figyelemmel az Oktatási Hivatal és az SZTE honlapját!


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Frech DánielFrech Dániel – ÁJTK – jog

Úgy gondolom, hogy az egyetemen nagyon családias a légkör, nagyon közvetlenek és segítőkészek az oktatók. Nem is meglepő, hogy mindig előkelő helyeken szerepelünk az országos megmérettetéseken. Ugyanakkor Szeged miatt is érdemes ide jönni tanulni, hiszen nagyon szép, tiszta és rendezett ez a város.





Balog_AnnaBalog Anna – BTK, magyar

Abban biztos voltam, hogy magyar szakra szeretnék jelentkezni, de sokáig nem tudtam, melyik egyetemre. Eredetileg úgy terveztem, hogy elmegyek az SZTE és az ELTE nyílt napjára. Végül az ELTE-jére el sem mentem, mert mire hazaértem Szegedről, már döntöttem. Annyira megtetszett a környezet, a hangulat, az emberek, hogy rögtön tudtam: nekem ott a helyem. Azóta sem bántam meg ezt a döntésemet.

További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *

  • július 10.
    Egész napos
    A jelentkezés óta megszerzett és a pontszámításhoz nélkülözhetetlen, vagy többletpontokat igazoló dokumentumok pótlására előreláthatóan április második felétől legkésőbb 2024. július 10-ig lesz lehetőség. A pontszámítás kizárólag az E-felvételi rendszerébe megfelelő módon feltöltött dokumentumok alapján történik. Ezért kifejezetten fontos odafigyelni arra, hogy a szükséges dokumentumok megfelelően legyenek feltöltve.