Dokumentumpótlással kapcsolatos információk



Ne feledd, hogy a február 15. után megszerzett és a pontszámításhoz szükséges, vagy a többletpontokat igazoló dokumentumokat legkésőbb 2022. július 7-ig pótolhatod. Ezeket a dokumentumokat szkennelés után az E-felvételi rendszerébe kell feltölteni. Ugyanitt ellenőrizhető a már benyújtott dokumentumok feldolgozottsága, az elbírálás eredménye, valamint megtekinthetők az egyes dokumentum képek is.

Vedd figyelembe. hogy a dokumentumok feldolgozása igénybe vesz néhány napot, ezt követően jelenik meg az elbírálás eredménye az E-felvételiben.


FONTOS! Egy-egy feltöltött fájl csak egyféle dokumentumot tartalmazzon, így mindent rögtön a megfelelő kategóriába tudunk feltölteni.

Több fájlból álló dokumentummásolat esetén (pl. ha a középiskolai bizonyítványod, minden lapja külön fájlba lett mentve) csak akkor kattints a “dokumentumtípusba történő feltöltések befejezése” gombra, ha biztos vagy benne, hogy az adott dokumentum minden oldalát feltöltötted. Az egyes anyagok feldolgozása után minden esetben győződj meg róla, hogy a feltöltés sikeres volt és a fájlok nem sérültek-e.

Ha egy már meglévő dokumentumhoz szeretnénk új fájlokat feltölteni (pl. középiskolai bizonyítvány még hiányzó oldalait), akkor a Jelentkezésekhez csatolt dokumentumok táblázatban az adott dokumentumtípus melletti Művelet ikonra kell kattintani. A már benyújtott dokumentum képét annak neve mellett látható ikon segítségével lehet megtekinteni.

 

Milyen dokumentumokat nem kell benyújtani?

 

Vannak olyan dokumentumok, amelyeket nem kell feltölteni az E-felvételibe – az ezekben szereplő szükséges eredményeket az Oktatási Hivatal elektronikusan átveszi a központi nyilvántartásból.


Nem feltöltendő dokumentum Hogyan kap érte pontot a jelentkező Megjegyzés
2006. január 1. után kibocsátott magyar rendszerű érettségi bizonyítvány/tanúsítvány az érettségi vizsgaeredményeket az OH elektronikusan átveszi a köznevelés információs rendszeréből -
2003. január 1. után kiállított államilag elismert nyelvvizsga-bizonyítványt a hitelesség ellenőrzése a nyelvvizsgák nyelvvizsga-anyakönyveinek nyilvántartásából történik a bizonyítvány adatait (nyelvvizsga nyelve, foka, típusa, bizonyítvány száma, anyakönyvi száma, kiállítás dátuma) kötelező megadni az E-felvételiben
2006. február 1. után szerzett magyar felsőfokú végzettséget igazoló oklevelet az adatokat az OH elektronikusan átveszi a felsőoktatás információs rendszeréből

kivétel, azaz fel kell tölteni:

  • a tanítói oklevelet, ha idegennyelvi műveltségi területen végzett a jelentkező,
ahol a képzést és a záróvizsgát idegen nyelven végezte a jelentkező
a magyar felsőoktatási szakképzésről és a 2006. február 1. után kibocsátott szakirányú továbbképzésről szóló oklevelet az adatokat az OH elektronikusan átveszi a felsőoktatás információs rendszeréből -


A közhiteles nyilvántartásokból átvett adatokat, információkat az e-ügyintézés keretében folyamatosan nyomon követheted: az E-felvételi „Közhiteles nyilvántartásokból származó információk” menüpontjában. Amennyiben eltérést vagy hiány tapasztalsz, a javítást, kiegészítést a megfelelő dokumentum feltöltésével kérheted.



esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Amer BatshoneAmer Batshone – GTK – International economy and business

Nálam az elsődleges szempont az volt, hogy Európában szerettem volna tanulni. Így találtam rá a Szegedi Tudományegyetemre, hiszen nagyon jó hírnévvel rendelkezik. A képzési területemről is azt hallottam, és most már tapasztaltam is, hogy nagyon színvonalas az oktatás, és megbecsülik a diplomát, amit itt szerzünk. Emellett nagyon olcsó itt az élet, úgyhogy megéri itt egyetemistának lenni.





Balogh_LaszloBalog László - ETSZK, gyógytornász

Világ életemben az egészségügy iránt vonzódtam. Talán ezért jelentkeztem először biológia szakra, ami nem vált be. Később gyógymasszőrködéssel foglalkoztam, ott ismertem meg nagyon sok olyan embert, akik az SZTE ETSZK gyógytornász szakára járnak. Megtetszett a tudás, amit ők képviselnek, ezért eldöntöttem, hogy én is ide akarok járni. Azért a Szegedi Tudományegyetemet választottam, mert itt olyan gyakorlatorientált a gyógytornászképzés, mint sehol máshol az országban. A gólyatábor és kari bulik is nagyon jók, összességében mindennel meg vagyok elégedve.



További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *

  • július 10.
    Egész napos
    A jelentkezés óta megszerzett és a pontszámításhoz nélkülözhetetlen, vagy többletpontokat igazoló dokumentumok pótlására előreláthatóan április második felétől legkésőbb 2024. július 10-ig lesz lehetőség. A pontszámítás kizárólag az E-felvételi rendszerébe megfelelő módon feltöltött dokumentumok alapján történik. Ezért kifejezetten fontos odafigyelni arra, hogy a szükséges dokumentumok megfelelően legyenek feltöltve.