Miért tanulj mesterszakon? – mérnökök válaszolnak - Ludányi Balázs

A Szegedi Tudományegyem 6 kara, 27 mesterképzést hirdet a 2022-es keresztféléves felvételi eljárásban. A jelentkezők nappali és levelező tagozatos, államilag finanszírozott és önköltséges képzések közül választhatnak november 15-ig.




Középiskolában gépészeti specializációt tanult Ludányi Balázs, a Continental PPI mérnöke és egyértelmű volt számára, hogy az érettségi után a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karán, gépészmérnök alapszakon tanul tovább. – Már az egyetemi éveim alatt számos lehetőségem volt a karrierem építésére, már elsősként csatlakoztam a duális programhoz, és ekkor léptem be a Continental-hoz is. Kaptam egy mentort, aki végig támogatott a tanulmányokban és szakmai céljaim elérésében. A szakdolgozatom témája is egy céges projekt volt, amivel TDK-n 2. helyezést is elértem. Az alapszak elvégzése után mechatronikai mérnök mesterszakon folytattam az egyetemet, elsősorban azért mert ezzel a képesítéssel könnyebben elérhetem a karriercéljaimat. Már BsC-s tanulmányaim alatt is besegítettem a folyamatszimulációs és modellezés című tárgyba, amit mesterszakos gépészmérnök hallgatóknak tartottunk. A mesterszak megszerzése után átvettem ezt a tárgyat a kollégámtól – fogalmazott Balázs. A Continental munkatársa az SZTE Mérnöki Karát azoknak ajánlja, akiket érdekel a technológia, kitartóak és előnyben részesítik a gyakorlati képzést.


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták



Marton_DorinaMárton Dorina - GTK, pénzügy-számvitel

Mindig is nagyon szerettem a matematikát és a történelmet, így orientálódtam a Gazdaságtudományi Kar felé. Ráadásul a nővérem is itt tanult és ő még jobban motivált ez irányba. A várost külön kiemelném diákbarát jellege miatt. Nagyon szeretem a szakomat, és tudom, hogy közgazdászdiplomával bárhol elhelyezkedhet az ember, akár külföldre is.




meszaros-adriannaMészáros Adrianna – GTK: kereskedelem és marketing

Vajdasági vagyok, azért is szeretem Szegedet, mert sok mindenben hasonlít Szabadkára. Ismerősöktől rengeteg jót hallottam már az egyetemről, amit most saját bőrömön is tapasztalok. A kar számos ösztöndíjjal támogatja a legtehetségesebb diákokat és lehetőséget biztosít a gyakorlatszerzésre is. Kedvencem a kari sportnap, mert itt nemcsak mozoghatok, de a csapatjátékok segítenek a beilleszkedésben is.



További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *

  • július 10.
    Egész napos
    A jelentkezés óta megszerzett és a pontszámításhoz nélkülözhetetlen, vagy többletpontokat igazoló dokumentumok pótlására előreláthatóan április második felétől legkésőbb 2024. július 10-ig lesz lehetőség. A pontszámítás kizárólag az E-felvételi rendszerébe megfelelő módon feltöltött dokumentumok alapján történik. Ezért kifejezetten fontos odafigyelni arra, hogy a szükséges dokumentumok megfelelően legyenek feltöltve.