palyatervezes

Pályatervezési tanácsadás középiskolás diákoknak

A középiskola végéhez közeledve fontos választás előtt állnak a diákok. Számos kérdés felmerülhet a jövővel kapcsolatban. Ebben segít az SZTE Karrier Iroda pályaválasztási tanácsadása.


Mi leszel, ha nagy leszel – még nem tudod? Segítünk eldönteni az SZTE Karrier Iroda pályatervezési tanácsadói segítségével!

Milyen szakterület illene hozzám? Alkalmas lennék-e rá, megvannak-e hozzá a megfelelő képességeim? Milyen tárgyakat kell majd tanulnom a képzés során? Mi alapján és hogyan döntsek? Ha ezek a kérdések intenzíven foglalkoztatnak, vegyél részt pályatervezési tanácsadásunkon, mely segít, hogy mélyítsd önismereted, tudatosítsd motivációid, erősségeid és ennek tükrében határozd meg a hozzád leginkább illő képzési területeket.


Miért jó?

  • segítünk a továbbtanulással kapcsolatos elakadásaid feloldásában, legfontosabb kérdéseid megválaszolásában!
  • feltérképezzük erőforrásaidat,
  • tisztázzuk motivációidat, céljaidat
  • teljesebb képet adunk az egyes képzési területekről, szakokról
  • tervezünk, ötletelünk lehetséges pályautakról
  • érdeklődési köröd alapján megkeressük a hozzád leginkább illeszkedő szakmai területet, de törekszünk arra, hogy legyenek B és C verzióid is
  • felületeket, módszereket ajánlunk a döntést segítő információk begyűjtéséhez, támogatunk ezek feldolgozásában
  • lépésekre bontjuk a megvalósításhoz vezető utat

Hogyan segítünk?

Eloszlatjuk a bizonytalanságod, konkretizálunk, segítünk a nehezítő külső vagy belső tényezők feloldásában, objektivitást adunk, önismeretben fejlesztünk, tudatosítunk, illeszkedéseket keresünk, szélesítünk, szűkítünk, lelkesítünk, vágyakat és realitásokat hangolunk, segítünk a célok megfogalmazásában, a tervezést cselekvésbe fordítjuk, mindezt veled alakítjuk!


Visszajelzések

  • „A tanácsadás sokat segített nekem a döntéshozatalban, tisztábban látom a céljaimat, az egyes szakokhoz való kapcsolódásom.”
  • „A tanácsadás során rájöttem, mennyire fontos, hogy próbára tegyem magam, kilépjek a megszokott rutinokból, legyek nyitott a lehetőségekre!”
  • „A szakok és önmagam megismerését segítette, most már van néhány kijelölt irány, szűkült és biztosabb lett, mit is szeretnék!”
  • „Tetszettek az elgondolkodtató feladatok és kérdések!”
  • „A tanácsadó sok információt adott át, átfogó képet tudtam alkotni. Külön tetszett, hogy a legaktuálisabb igényeim mentén tudott segíteni.”
  • „Nagyon sokat vacilláltam három nagyon eltérő szak között. A tanácsadás végére egyértelmű lett számomra, hogy melyiket válasszam, és közben önismeretileg is nagyon sok hasznos dolgot kaptam, köszönöm!”

A tanácsadás keretei, jelentkezés módja:

A pályatervezési tanácsadás (személyesen vagy online) DÍJMENTESEN érhető el a középiskolás diákok számára! A tanácsadás 2-3 alkalmat jelent, alkalmanként 45-60 percben (a délutáni órákban). Ha úgy érzed, vannak bizonytalanságaid a továbbtanulással kapcsolatosan, írj nekünk a fazekas.melinda@szte.hu e-mail-címre, hogy időpontot egyeztethessünk, vagy keress bennünket a 62-546-680-as telefonszámon!


Mátó Gábor



esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Toth_BalazsTóth Balázs - MK, élelmiszermérnök

Az ismerőseimtől sokat hallottam, hogy nagyon jó egyetem az SZTE, sok lehetőséget ad az intézmény, pezsgő a diákélet, Szeged igazi egyetemváros. Azért választottam a Mérnöki Kart, mert élelmiszer-mérnöki szakra akartam jönni, és szerintem Szeged az az egyetem az országban, ahonnan a legképzettebb mérnökhallgatók kerülnek ki, s biztosan tudnak jó munkát találni. A tantárgyak nagyon nehezek, de a tanárok segítőkészek.



Ujvari_Greta_kicsiÚjvári Gréta – MK, élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnöki Msc

Bács-Kiskun megyéből jöttem, és mivel nem szerettem volna nagyvárosba menni, Szeged ideális választásnak tűnt. Azért maradtam az SZTE-n mesterképzésen, mert az alapszakon megszerettem az egyetemet, és kiváló oktatókkal találkoztam. Nagyon jó volt a közösség is, ami a mérnöki kart illeti, igazi kis családias hangulatról tudok beszámolni. A kar számos lehetőséget kínál a hallgatóknak a munka, a gyakorlatok terén is, akár duális képzést is választhat az érdeklődő.

További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *

  • július 10.
    Egész napos
    A jelentkezés óta megszerzett és a pontszámításhoz nélkülözhetetlen, vagy többletpontokat igazoló dokumentumok pótlására előreláthatóan április második felétől legkésőbb 2024. július 10-ig lesz lehetőség. A pontszámítás kizárólag az E-felvételi rendszerébe megfelelő módon feltöltött dokumentumok alapján történik. Ezért kifejezetten fontos odafigyelni arra, hogy a szükséges dokumentumok megfelelően legyenek feltöltve.