Szegedi Tudományegyetem Ahol tudás és szándék találkozik

Hírlevél  --  2013. December
Innovációs Hírlevél - 2013. December


Boldog Karácsonyt


KIEMELT HÍREK


innoklub_triangle

Társasjátékokról és karácsonyi szokásokról szólt az Innovációs Klub estje

A JATE Klub adott otthont 2013. december 9-én az SZTE Innovációs Klub idei utolsó estjének, amelynek témája az ajándékozási szokások és innovatív játékok megjelenése a karácsonyi ünnepkörben volt. További részletek.






SZTE HÍREI


Hagyományteremtő minikonferencia a biológusoknál

Első alkalommal, hagyományteremtő céllal rendezték meg meg az SZTE TTIK biológiai kutatóműhelyeinek tevékenységét bemutató konferenciát. További részletek.


A titán a fogászatban

Az SZTE Tehetségpont tudománynépszerűsítő sorozata, a Science Café 2013. december 5-i estjén a szegedi fogorvostudományi kutatásokba nyerhettek betekintést az érdeklődők. További részletek.


Lézeres szenzor-előállítási kutatások az SZTE-n

A szegedi kutatók célja többek között a szervezet vércukor- és koleszterinszintjének fájdalommentes módon történő meghatározása könny és izzadság elemzésének segítségével. További részletek.


Jóval több mint kütyükészítés: menedzsmentinnovációkról az SZTE GTK-n

Az SZTE Gazdaságtudományi Kar kétnapos konferenciájának előadásai rávilágítottak, óriási társadalmi haszonnal bírnak a nem elsősorban technológiai, hanem nonprofit, társadalmi típusú, illetve az üzleti jellegű innovációk. További részletek.



RENDEZVÉNYNAPTÁR


Lézerbemutató, robotok, izgalmas kísérletek és meglepetés

Helyszín: JATE Klub nagyterem, Időpont: 2013.12.19. 16 óra
Karácsonyi kísérletek címmel kis és nagy diákoknak adnak „ajándékkoncertet” 2013. december 19-én, csütörtökön 16 órától a Budó Ágoston-tanteremben (Dóm tér 9., I. emelet). További részletek.