Szegedi Tudományegyetem Ahol tudás és szándék találkozik

Hírlevél  --  2013. November
Innovációs Hírlevél - 2013. November


SZTE Innovációs Klub


KIEMELT HÍREK


No-Ble_IdeasNO-BLE Ideas
A SEE program keretében 7 ország 13 partnerének együttműködésével indult el a NO-BLE Ideas projekt, mely az agrár-élelmiszeriparhoz köthető kutatási tevékenységek, ötletek, innovatív gondolatok felkarolásában, azok elérhetővé tételében, illetve befektető keresésben nyújt segítséget. Elgondolásaikat, ötleteiket 2013.12.10.-ig várják a szakemberek. További részletek.


Erdos_Pal_osztondij

Erdős Pál Fiatal Kutatói Ösztöndíj
Az ösztöndíj célja a fiatal, tehetséges oktató-kutatók, művészek anyagi és szakmai támogatása, a kiemelkedő kutatási, fejlesztési teljesítmény ösztönzése és elismerése, valamint a tudományos utánpótlás képzésének és biztosításának elősegítése.
A hivatalos pályázati határidő: 2013.12.10.

További részletek.





SZTE HÍREI


Felfedező tudományról és célzott kutatásokról szóltak a Magyar Tudomány Ünnepén

„Velünk élő tudomány” címmel rendeztek plenáris ülést november 7-én az MTA SZAB székházában a Magyar Tudomány Ünnepe szegedi programjainak nyitányaként. További részletek.


A Szegedi Tudományegyetemet is támogatja a Mol

Félmilliárd forinttal járul hozzá öt magyarországi egyetem - közöttük a szegedi univerzitás - működéséhez három év alatt a Mol. További részletek.


"Kiváló Egyetem" elismerés az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központjának

A XXVII. Medicina Konferencián, 2013. október 18-án adták át az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központjának a "Kiváló Egyetem" kategóriában elnyert díjat. További részletek.


A Szegedi Tudós Akadémia is kapcsolódik a Szent-Györgyi Albert Tanulmányi Versenyhez

November 29-én és 30-án az ország legjobb biológiatanárait és legkiválóbb diákjait látja vendégül a Szeged Orvosbiológiai Kutatások Jövőjéért Alapítvány. Kétnapos programjukba a Szent-Györgyi Albert Tanulmányi Verseny résztvevői is bekapcsolódnak. További részletek.


RENDEZVÉNYNAPTÁR


Innováció a karácsonyi ünnepkörben - SZTE Innovációs Klub Est

Helyszín: JATE Klub nagyterem, Időpont: 2013.12.09. 18 óra
A nyugati társadalmak egyik legmeghatározóbb ünnepe a Karácsony, amely az év végének közeledtével mindannyiunk életét megváltoztatja. Az emberek közötti kapcsolatok felerősödnek, a vásárlási láz kezdetét veszi és mindenki szeretne kikapcsolódni az ünnepek alatt. Az est során különleges ajándékozási szokásokat lehet megismerni, illetve arra keressük a választ, hogy a játékgyártók milyen innovatív megoldásokkal próbálnak évről-évre megújítani a karácsonyi választékot. Gyöngyösi Gábor, a játékgyártók és –forgalmazók szemszögéből osztja meg tapasztalatait az érdeklődőkkel, míg Dr. Frauhammer Krisztina néprajzkutatóként mutatja be a karácsonyi szokások sajátosságait.Részletekért és a regisztrációhoz kattintson ide!


hirlevel_lablec-kis_meretben

szgep_230x154.png

Rendezvénynaptár *

  • Szorgalmi időszak 2023/2024/2
    február 12. - május 18.
  • Education period 2023/2024/2
    február 12. - május 18.
  • Szorgalmi időszak a 2023/2024-2. félévben
    február 12. - május 18.
  • Szorgalmi időszak
    február 12. - május 18.
  • 2023/2024-II. félév Szorgalmi időszak
    február 12. - május 18.

Címkefelhő

14. Őszi Kulturális Fesztivál  BTK  Diplomaosztó  Egyetemi Tavasz  Egyetemi Élet  Egyetemi élet  Esemény  Fókusz  Irodalom  JGYPK  Kulturális Iroda  Kultúra  Kutatók Éjszakája 2009  SZTE Kulturális Iroda  SZTE Kultúrális Iroda  Sport  Szabadegyetem  TIK  TTIK  ZMK