tik2

Július 9-éig lehet módosítani a sorrendet

Az idei felvételi ponthatárok kihirdetéséig már csak valamivel több mint egy hónap van hátra, azonban jó tudniuk a jelentkezőknek: július 9-éig még módosíthatnak a megadott sorrenden.

Július 9-e fontos dátum az idei felvételi eljárásban. Ez az a nap, ameddig a felsőoktatási intézménybe jelentkezőnek be kell küldeniük azokat a dokumentummásolatokat (például középiskolai bizonyítvány, nyelvvizsga), melyek szükségesek a felvételi pontok, többletpontok kiszámításához.

Ugyancsak július 9-éig van lehetőség a jelentkezéskor megadott intézmények, szakok sorrendjének módosítására is. Ez a felvételi szabályzat értelmében csak egyszer tehető meg, és akkor is csak a már megjelölt jelentkezési helyeket lehet variálni, újat felvenni már nincs mód!

Aki úgy dönt, valami oknál fogva hozzányúlna a korábban megjelölt intézmények, szakok listájához, cserélgetne a sorrenden, többféleképpen is megteheti ezt. A legegyszerűbben az e-felvételi én keresztül lehet a sorrendet módosítani (az ügyintézés időszakában bárki használhatja a felületet, az e-felvételizők és a papíros jelentkezést beadók egyaránt), a másik lehetőség, hogy a www.felvi.hu Kérvénytárából kinyomtatott és kitöltött formanyomtatványt postán juttatják el az Oktatási Hivatalnak (cím: Oktatási Hivatal, 1380 Budapest, Pf. 1190), vagy személyesen viszik be az Országos Felsőoktatási Információs Központ ügyfélszolgálatára (Kempelen Farkas Hallgatói Információs Központ, Budapest VIII. Reviczky utca 6.).

További hasznos tudnivaló a jelentkezők számára, hogy ha valaki valamelyik intézménybe, szakra mégsem szeretne bejutni, lehetősége van törölni az adott jelentkezést.

esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták

Tikvicki_Dora_kicsiTikvicki Dóra – BTK, elméleti nyelvészet

Nagyon vonzott Szegednek az a kettőssége, hogy nyugodt és családias a város, viszont nagyon pörgős az itteni egyetemi élet. Ezért kezdtem a Szegedi Tudományegyetemen az alapszakomat, illetve a mesterképzést is azért itt végzem el, mert az oktatás nagyon magasszintű és kiemelkedő színvonalú. A tanárok támogatóak, odafigyelnek a diákokra, tanulmányaikra. Az egyetemen kívül és belül is nagyon jók a lehetőségek, akár már hallgatóként fel lehet fedezni a munka világát.

Szolga_Valentina_kicsiSzolga Valentina – GYTK, gyógyszerész

Már gimnáziumban is Szegedre jártam, így szinte egyenes út vezetett az SZTE-re. Mórahalmi vagyok, így az SZTE helyileg közel van, Szegedet pedig egy vonzó, gyönyörű városnak tartom. Ami nagyon pozitív számomra, hogy a képzés rendkívül gyakorlatorientált, és az egyetemi rangsorokban is jó helyezéseket érünk el.

További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *

  • július 10.
    Egész napos
    A jelentkezés óta megszerzett és a pontszámításhoz nélkülözhetetlen, vagy többletpontokat igazoló dokumentumok pótlására előreláthatóan április második felétől legkésőbb 2024. július 10-ig lesz lehetőség. A pontszámítás kizárólag az E-felvételi rendszerébe megfelelő módon feltöltött dokumentumok alapján történik. Ezért kifejezetten fontos odafigyelni arra, hogy a szükséges dokumentumok megfelelően legyenek feltöltve.