Szegedi Tudományegyetem Ahol tudás és szándék találkozik

Igazgatóság  --  Felhívások
Klaszterekkel együttműködve indít hallgatói gyakornoki programot az SZTE

A Szegedi Tudományegyetem 2013-ban is meghirdeti a „Használhatóbb tudást – hasznosabb munkaerőt!” elnevezésű gyakornoki programját, amely során a hallgatók a regionális klaszterek tagvállalatainál valós munkakörnyezetben, rotációs rendszerben bővíthetik szakmai tapasztalataikat.

A Szegedi Tudományegyetem gyakornoki programot hirdet 2013-ban „Használhatóbb tudást – Hasznosabb munkaerőt!” címmel, amelynek célja a felsőbb éves hallgatók szakmai tapasztalatainak bővítése. A program abban különbözik egy átlagos szakmai gyakorlattól, hogy a részt vevő hallgatók nem pusztán egy vállalkozásnál tölthetik el gyakorlatukat, hanem az egyetemhez közel álló regionális klaszterek közül egy adott klaszter több tagvállalatában is próbára tehetik magukat és alkalmazhatják a korábban tanultakat. A gyakorlati ismereteket így első kézből sajátíthatják el, továbbá több szervezetet is megismerhetnek, így széleskörű tapasztalatokat szerezhetnek. Mindez hozzásegíti a végzés előtt állókat, hogy a jövőbeni elhelyezkedésük során értékes tudással, szakmai tapasztalattal kezdhessék pályájukat.

A hallgatók betekintést nyerhetnek a helyi klaszterek tevékenységeibe, illetve részesei lehetnek a vállalatok közötti együttműködéseknek. Az egyes üzletágak munkafolyamataiban résztvevő hallgatók megismerhetik a vállalati kultúrát, a vállalatközi együttműködéseket, és ez nagyban elősegítheti jövőbeni elhelyezkedésüket tanulmányaik befejezése után. A rotációs lehetőség előnye, hogy az így szerzett tudás nem csak egy, hanem több vállalatnál szerzett tapasztalatokból alakul ki. A program által meghirdetett gyakornoki munkalehetőségeket az együttműködésben résztvevő karokon elfogadják kötelező szakmai gyakorlatként, ezzel is ösztönözve a hallgatókat arra, hogy a kötelező szakmai gyakorlatot hasznosan, értékes tudást szerezve töltsék el.

A gyakornoki programra való jelentkezés 2013 tavaszán indul, a klaszter tagvállalatok által kínált gyakorlati helyek és a jelentkezés részletes feltételei márciustól folyamatosan kerülnek meghirdetésre az érintett karokon.


uszt_logo_rgb Infoblokk3_ESZA_egyes


tt-iroda

DSC_6676_230x154.png
Klaszterekkel együttműködve indít hallgatói gyakornoki programot az SZTE

Rendezvénynaptár *

  • Szorgalmi időszak 2023/2024/2
    február 12. - május 18.
  • Education period 2023/2024/2
    február 12. - május 18.
  • Szorgalmi időszak a 2023-2024/2. félévben
    február 12. - május 18.
  • Szorgalmi időszak
    február 12. - május 18.
  • 2023/2024-II. félév Szorgalmi időszak
    február 12. - május 18.

Címkefelhő

14. Őszi Kulturális Fesztivál  BTK  Diplomaosztó  Egyetemi Tavasz  Egyetemi Élet  Egyetemi élet  Esemény  Fókusz  Irodalom  JGYPK  Kulturális Iroda  Kultúra  Kutatók Éjszakája 2009  SZTE Kulturális Iroda  SZTE Kultúrális Iroda  Sport  Szabadegyetem  TIK  TTIK  ZMK