Szegedi Tudományegyetem Ahol tudás és szándék találkozik

Igazgatóság  --  Felhívások
Az uniós Horizon 2020 programról tájékoztattak az SZTE-n

A Szegedi Tudományegyetem Kutatás-fejlesztési és Innovációs Igazgatósága a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából 2014. november 26-án délelőtt 9 órai kezdettel Szegeden rendezte meg az Európai Unió Horizon 2020 keretprogramjához kapcsolódó kutatás-fejlesztési pályázati workshopját. A rendezvény helyszíne a Szegedi Tudományegyetem Rektori Hivatalának Díszterme volt.


Az esemény célja, hogy a Horizon 2020 kutatás-fejlesztési keretprogram alprogramjainak részletes ismertetésével és gyakorlati tanácsokkal segítse a kutatókat, s a kutatás-fejlesztés terén tevékenykedő szervezeteket. A leendő pályázóknak, kutatóknak szóló pályázati workshop a K+F+I szemléletet, s a kiváló tudomány sikerét és népszerűsítését célozza, hogy ezáltal minél szélesebb körben megismerjék a programot és pályázzanak a H2020 alprogram egyéni kutatói és konzorciumi felhívásaira.

 

Ebből az alkalomból a Nemzeti Innovációs Hivatal nemzeti kapcsolattartói az ERC alprogram nemzeti kapcsolattartói-hazai koordinátori tapasztalatai, a Marie Sklodowska-Curie alprogram 2015-ben benyújtható felhívásai (COFUND-DP, COFUND-FP, IF, RISE), a Health and wellbeing munkaprogram élettudományi, az IMI 2 program felhívásai, az SSH, különösképpen az SC6 alprogram társadalomtudományi, bölcsészettudományi vonatkozásai, a Horizon 2020 kutatóegyetemi szempontú és az egyetem, mint befogadó intézmény szempontjából értelmezhető jogi és pénzügyi vonatkozásai bemutatása tárgyában.


Szeretném Önt tájékoztatni arról, hogy az ERC alprogrammal kapcsolatban Brüsszelből meghívott előadóként Dr. Kulcsár Ágnest (EC ERCEA Senior Scientific Officer and Call Coordinator for Synergy Grants) előadóként, Prof. Dr. Ormos Pál főigazgató urat előadóként, Prof. Dr. Kondorosi Éva professzor asszonyt előadóként, Prof. Dr. Tamás Gábor urat ERC nyertes, ERC panel chair szakértőt panelbeszélgetésre, Prof. Dr. Totik Vilmos urat ERC nyertesként panelbeszélgetésre, Dr. Berényi Antal urat ERC nyertesként panelbeszélgetésre kértük fel.


A rendezvényre minden olyan, Magyarországon, illetve a Dél-Alföldi régióban érintett kutató, kutatóközpont, felsőoktatási intézmény, valamint határainkon túli szervezet meghívást kap, amely a leendő pályázókat, gyakorló kutatókat szólítja meg.


A következő előadások megtekinthetőek:

Prof. Dr. Kondorosi Éva - ERC pályázói és bírálói tapasztalatok

Dr. Kulcsár Ágnes - Horizon 2020 Európai Uniós Kutatás-fejlesztési keretprogram European Research Council alprogramja
Csiszár Anita - Bölcsészettudomány és társadalomtudományok a Horizon 2020 keretprogramban
Somos Magdolna - Marie Curie egyéni és intézményi ösztöndíjak



uszt_logo_rgb Infoblokk3_ESZA_egyes


tt-iroda

DSC_2678_230x154.png
Az uniós Horizon 2020 programról tájékoztattak az SZTE-n

Rendezvénynaptár *

  • Szorgalmi időszak 2023/2024/2
    február 12. - május 18.
  • Education period 2023/2024/2
    február 12. - május 18.
  • Szorgalmi időszak a 2023-2024/2. félévben
    február 12. - május 18.
  • Szorgalmi időszak
    február 12. - május 18.
  • 2023/2024-II. félév Szorgalmi időszak
    február 12. - május 18.

Címkefelhő

14. Őszi Kulturális Fesztivál  BTK  Diplomaosztó  Egyetemi Tavasz  Egyetemi Élet  Egyetemi élet  Esemény  Fókusz  Irodalom  JGYPK  Kulturális Iroda  Kultúra  Kutatók Éjszakája 2009  SZTE Kulturális Iroda  SZTE Kultúrális Iroda  Sport  Szabadegyetem  TIK  TTIK  ZMK