Szegedi Tudományegyetem Ahol tudás és szándék találkozik

Igazgatóság  --  Felhívások
A Szegedi Tudományegyetem öt végzős hallgatója nyert a Szellemi TulajdonNemzeti Hivatala pályázatán


A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala pályázaton elnyerhető egyedi hallgatói ösztöndíjat létesített a Szegedi Tudományegyetem végzős hallgatói részére. Az ösztöndíj célja, hogy az alap- illetve mesterképzéses hallgatók szakdolgozatukhoz kapcsolódóan vizsgálják az általuk kutatott téma iparjogvédelmi illetve szerzői jogi vonatkozásait. 2012 augusztusában az SZTE öt hallgatója részesült a fejenként 100.000 Ft-os ösztöndíjban. Az őszi félévben szeptember 28-ig van lehetőségük pályázni a hallgatóknak.

A szellemitulajdon-védelem alapjainak megismerésére, az egyetemi hallgatók tudásszintjének fokozására a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH) pályázaton elnyerhető egyedi hallgatói ösztöndíjat létesített a Szegedi Tudományegyetem végzős alap- illetve mester képzéses hallgatói részére.

Az ösztöndíj célja, hogy a szakdolgozatot készítő hallgatók alapfokú ismereteket szerezzenek a szellemitulajdon-védelemről és azt munkájuk során alkalmazzák. Az ösztöndíj elnyeréséhez a pályázónak részt kellett vennie a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala által szervezett 20 órás iparjogvédelmi tanfolyamon, vagy szellemitulajdon-védelmi ismereteket tartalmazó egyetemi képzésben, illetve a hallgatónak diplomamunkájához kapcsolódó 8 – 10 oldalas dolgozatban kellett megvizsgálnia az adott témakör iparjogvédelmi, illetve szerzői jogi hátterét, feltárni a választott téma ismert megoldásait, és ezek tükrében meghatározni a szabad felhasználás, illetve a jogszerzés lehetőségét hazai és nemzetközi vonatkozásban egyaránt.

 

A 2012. szeptemberében/decemberében, illetve 2013. januárjában záróvizsgázó hallgatónak– akik az előző félévben részt vettek a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala által szervezett 20 órás iparjogvédelmi tanfolyamon, vagy szellemitulajdon-védelmi ismereteket tartalmazó egyetemi képzésben – még van lehetőségük pályázni az ösztöndíjra. A pályázat beadási határideje 2012. szeptember 28.

A jelentkezés feltételeit a Kutatás-fejlesztési és Innovációs Igazgatóság honlapjáról (http://www.u-szeged.hu/egyetemi-faliujsag/iroda-5005180/szellemi-tulajdon) letölthető pályázati felhívás tartalmazza.

 

A 2012. júniusában záróvizsgázó pályázók közül a Szegedi Tudományegyetem öt hallgatója nyerte el az SZTNH 100.000,- Ft-os ösztöndíját az alábbi pályamunkákkal:

 

Szabó István (SZTE ÁJTK jogász szak)

„A szoftverek jogi védelme, szabadalmaztathatósága és a szoftver-licenciaszerződés” c. szakdolgozat

 

Gyömbér Béla (SZTE ÁJTK jogász szak)

„A digitális adattartalmak szerzői jogi védelme” c. szakdolgozat

 

Mátyus Ákos (SZTE ÁJTK politológia szak (BA))

„Olajágak ölelésében” ” c. szakdolgozat, a pályamunka címe: „A nemzetmárka jelentősége egy globalizálódó világban”

 

Kisházi Edina (SZTE TTIK kémia BSc)

„Colicin E7 nukleáz domén N-terminális pozitív töltését utánzó molekulák hatása a C-terminális aktív központra” c. szakdolgozat

 

Jakab Ádám (SZTE TTIK biológus MSc)

„Fragmentált RNS ribozimek készítése és tesztelése” c. szakdolgozat

 



uszt_logo_rgb Infoblokk3_ESZA_egyes


tt-iroda

DSC_136841_230x154.png
A Szegedi Tudományegyetem öt végzős hallgatója nyert a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala pályázatán

Rendezvénynaptár *

  • Szorgalmi időszak 2023/2024/2
    február 12. - május 18.
  • Education period 2023/2024/2
    február 12. - május 18.
  • Szorgalmi időszak a 2023-2024/2. félévben
    február 12. - május 18.
  • Szorgalmi időszak
    február 12. - május 18.
  • 2023/2024-II. félév Szorgalmi időszak
    február 12. - május 18.

Címkefelhő

14. Őszi Kulturális Fesztivál  BTK  Diplomaosztó  Egyetemi Tavasz  Egyetemi Élet  Egyetemi élet  Esemény  Fókusz  Irodalom  JGYPK  Kulturális Iroda  Kultúra  Kutatók Éjszakája 2009  SZTE Kulturális Iroda  SZTE Kultúrális Iroda  Sport  Szabadegyetem  TIK  TTIK  ZMK