szte_interregionaliskupa_2017

Második helyezést érte el az SZTE az Interregionális Kupán

Pécs adott otthont a negyedik alkalommal meghirdetett „Interregionális Kupa” elnevezésű, egyetemek közötti sporttalálkozónak, amelyen a Szegedi Tudományegyetem, a Debreceni Tudományegyetem, a Pécsi Tudományegyetem és – az idén először – a Kaposvári Egyetem hallgatói vettek részt.

Az SZTE 46 sportolóval – zömében a JGYPK Testnevelési és Sporttudományi Intézet (TSTI) hallgatóival – képviseltette magát a rendezvényen.


szte_interregionaliskupa2_2017


A meghirdetett négy sportágban – női kosárlabda, férfi futsal, mix röplabda és cheerleading – az SZTE-s csapatok remekül helytálltak. A kétnapos tornán a női kosárlabda, a férfi futsal és a cheerleader csapat – amelyben a TSTI két oktatója is szerepelt – kiváló teljesítményének köszönhetően egyaránt második helyezést ért el, míg a mix röplabda csapat nagy csatákat vívva a negyedik helyen zárta a rendezvényt.

 

szte_interregionaliskupa3_2017


Összességében a Szegedi Tudományegyetem – az egyetemek közti párharcban – a második helyezést érte el.


szte_interregionaliskupa4_2017

A rendezvényre történő utazás az EFOP-3.4.3-16-2016-00014. sz. pályázat finanszírozásával valósulhatott meg.

 

Szöveg és fotó: SZTE Sportközpont


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Balogh_LaszloBalog László - ETSZK, gyógytornász

Világ életemben az egészségügy iránt vonzódtam. Talán ezért jelentkeztem először biológia szakra, ami nem vált be. Később gyógymasszőrködéssel foglalkoztam, ott ismertem meg nagyon sok olyan embert, akik az SZTE ETSZK gyógytornász szakára járnak. Megtetszett a tudás, amit ők képviselnek, ezért eldöntöttem, hogy én is ide akarok járni. Azért a Szegedi Tudományegyetemet választottam, mert itt olyan gyakorlatorientált a gyógytornászképzés, mint sehol máshol az országban. A gólyatábor és kari bulik is nagyon jók, összességében mindennel meg vagyok elégedve.



Ujvari_Greta_kicsiÚjvári Gréta – MK, élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnöki Msc

Bács-Kiskun megyéből jöttem, és mivel nem szerettem volna nagyvárosba menni, Szeged ideális választásnak tűnt. Azért maradtam az SZTE-n mesterképzésen, mert az alapszakon megszerettem az egyetemet, és kiváló oktatókkal találkoztam. Nagyon jó volt a közösség is, ami a mérnöki kart illeti, igazi kis családias hangulatról tudok beszámolni. A kar számos lehetőséget kínál a hallgatóknak a munka, a gyakorlatok terén is, akár duális képzést is választhat az érdeklődő.

További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *

  • július 10.
    Egész napos
    A jelentkezés óta megszerzett és a pontszámításhoz nélkülözhetetlen, vagy többletpontokat igazoló dokumentumok pótlására előreláthatóan április második felétől legkésőbb 2024. július 10-ig lesz lehetőség. A pontszámítás kizárólag az E-felvételi rendszerébe megfelelő módon feltöltött dokumentumok alapján történik. Ezért kifejezetten fontos odafigyelni arra, hogy a szükséges dokumentumok megfelelően legyenek feltöltve.