kiemelt_QS_hir2

Ismét felkerült az SZTE a Center for World University Rankings listára

Idén is felkerült a Szegedi Tudományegyetem a világ legjobb 1000 egyetemét rangsoroló Center for World University Rankings (CWUR) listára. A rangsorban a 762. az SZTE.

Nyolc szempont alapján értékelte a világ több mint 27 ezer felsőoktatási intézményét a CWUR lista. Közülük a legjobb 1000 egyetemet került fel a 2017-es rangsorra. A Szegedi Tudományegyetem a listán a 762. helyen végzett, ezzel az eredménnyel a 4. legjobb felsőoktatási intézmény Magyarországon.


A lista összeállításakor figyelembe vették többek között az oktatás minőségét, a végzett hallgatók elhelyezkedési lehetőségeit, az oktatók kiválóságát, a publikációk számát és idézési arányát, valamint a szabadalmak számát.


A magyar intézmények közül további 5 egyetem került a 2017-es listára: az Eötvös Loránd Tudományegyetem az 515., a Semmelweis Egyetem a 611., a Debreceni Egyetem a 694., a Pécsi Tudományegyetem a 885., a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem pedig a 898. helyen végzett.


A teljes lista itt elérhető: CWUR 2017


SZTEinfo


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Moczar_DoraMóczár Dóra - ÁJTK, jogász

Szegediként a pályaválasztás előtt nem is volt kérdés, hogy itt szeretném elkezdeni jogi tanulmányaimat. Emellett, egyedül az SZTE ÁJTK biztosít az országban modulválasztási lehetőséget, teret adva annak, hogy mindenki érdekeltségi körének megfelelő jogterületen bővítse ismereteit. A város hangulata és nyüzsgése méginkább azt erősítette bennem, hogy jól döntöttem. Tanulmányaim során közéleti téren is aktív voltam és vagyok, gyakornokként pedig beleláttam a jogászi munkába és értékes tapsztalatokat szereztem, ezért biztos vagyok benne, hogy ha még egyszer választanom kellene, akkor is a Szegedi Tudományegyetemet választanám.


Ujvari_Greta_kicsiÚjvári Gréta – MK, élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnöki Msc

Bács-Kiskun megyéből jöttem, és mivel nem szerettem volna nagyvárosba menni, Szeged ideális választásnak tűnt. Azért maradtam az SZTE-n mesterképzésen, mert az alapszakon megszerettem az egyetemet, és kiváló oktatókkal találkoztam. Nagyon jó volt a közösség is, ami a mérnöki kart illeti, igazi kis családias hangulatról tudok beszámolni. A kar számos lehetőséget kínál a hallgatóknak a munka, a gyakorlatok terén is, akár duális képzést is választhat az érdeklődő.

További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *

  • július 10.
    Egész napos
    A jelentkezés óta megszerzett és a pontszámításhoz nélkülözhetetlen, vagy többletpontokat igazoló dokumentumok pótlására előreláthatóan április második felétől legkésőbb 2024. július 10-ig lesz lehetőség. A pontszámítás kizárólag az E-felvételi rendszerébe megfelelő módon feltöltött dokumentumok alapján történik. Ezért kifejezetten fontos odafigyelni arra, hogy a szükséges dokumentumok megfelelően legyenek feltöltve.