Jogasz_aszisztensek_18.02.21_

Jogi asszisztens hallgatók gyakorlati képzése a Szegedi Ítélőtáblán

Évek óta nyújt lehetőséget a Szegedi Ítélőtábla ahhoz, hogy a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának jogi asszisztens képzésen résztvevők elmélyítsék gyakorlati tudásukat a táblabíróságon.

A jogi asszisztensi szakon tanulók oktatásuk utolsó félévében nemcsak a bíróságok, hanem az ügyészég és az ügyvédi szakág munkájával is megismerkedhetnek. E gyakorlati képzés összehangolását a Szegedi Ítélőtábla több munkatársa végzi, így az ő segítségükkel is gyarapíthatják a táblabíróságra érkezők az elméleti tudásukat.


Február 19-én, hétfőn 11 SZTE-s hallgató kezdte meg gyakorlatát a Szegedi Ítélőtáblán. Március közepéig tanulják a diákok a bírósági ügyviteli munkát, emellett részt vesznek tárgyalásokon is. Márciusban, a jelenlegi csoport távozását követően újabb jogi asszisztens hallgatók érkeznek a táblabíróságra hasonló képzésre.


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Frech DánielFrech Dániel – ÁJTK – jog

Úgy gondolom, hogy az egyetemen nagyon családias a légkör, nagyon közvetlenek és segítőkészek az oktatók. Nem is meglepő, hogy mindig előkelő helyeken szerepelünk az országos megmérettetéseken. Ugyanakkor Szeged miatt is érdemes ide jönni tanulni, hiszen nagyon szép, tiszta és rendezett ez a város.






Horvath_TamaraHorváth Tamara - TTIK, biológia mesterszak

2007-ben kezdtem el az egyetemet, azért pont Szegeden, mert nagyon jó híre van, illetve nagyon dicsérik az oktatást. Jó a fiatal társasági élet. Csak pozitív tapasztalatam vannak, sok emberrel lehet megismerkedni, nagyon kellemes csalódás volt az azóta eltöltött pár év. Az oktatás és a kutatás is világszínvonalú a TTIK-n, olyan ismeretekkel vérteznek fel bennünket, melyek birtokában jó eséllyel indulunk a munkaerőpiacon.



További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *

  • július 10.
    Egész napos
    A jelentkezés óta megszerzett és a pontszámításhoz nélkülözhetetlen, vagy többletpontokat igazoló dokumentumok pótlására előreláthatóan április második felétől legkésőbb 2024. július 10-ig lesz lehetőség. A pontszámítás kizárólag az E-felvételi rendszerébe megfelelő módon feltöltött dokumentumok alapján történik. Ezért kifejezetten fontos odafigyelni arra, hogy a szükséges dokumentumok megfelelően legyenek feltöltve.