Kiemelt_informatika_rangsoron_SZTE

Az informatikatudományi rangos listára is fölkerült az SZTE

A Times Higher Education (THE) legfrissebb tudományterületi listáján is szerepel az SZTE. Az informatika területén a világ legjobb 749 felsőoktatási intézményét rangsorolták idén októberben, melyek közé az SZTE is bekerült a 601+ helyen, egyetemben egy másik magyar egyetemmel.

A szeptemberi világrangsor után októberben közzétette legfrissebb tudományterületi ranglistáját a Times Higher Education (THE). Az informatikai tudományok területén az SZTE először ért el helyezést a rangsorban, így jelenleg az egy másik magyar egyetemmel, az ELTE-vel közösen foglalhatja el a 601+ helyezést.

 

A THE tudományterületi listáján a világ 749 legjobb egyetemét és felsőoktatási intézményét sorolta fel idén októberben. A rangsort 5 mutató alapján állítják fel évről-évre. Figyelembe veszik az oktatást és tanulási környezetet, a kutatást, az idézettséget, a nemzetközi karaktert, és a tudástranszfert. Ezek a mutatók ugyanazok, mint a World University Rankings esetében, csak más a súlyozás. Ezen a Computer science listán nagyobb a súlya az ipari bevételeknek, az oktatói és kutatói reputációnak, s valamivel kisebb a szerepe a publikálással kapcsolatos aktivitásnak, míg a nemzetközi mutatók súlya megegyezik.

 

A teljes lista elérhető a THE weboldalán.

 

SZTEinfo


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták

Mato_Gabor_kicsiMátó Gábor – BTK, kommunikáció-és médiatudomány

Orosházáról jöttem Szegedre, mivel nagyon jó és biztató információkat kaptam az egyetemről és a városról az ismerőseimtől. Az SZTE BTK Kommunikáció-és médiatudomány szakjára jelentkeztem, ahol most vagyok elsőéves. Újságíró szeretnék lenni, és az egyetem szakmai lehetőségeinek köszönhetően már most, a tanulmányaim elején, ezen a területen lehetek gyakornok.


kartali_tunde_felveteliKartali Tünde - TTIK, biológia PhD

Újvidéken, szerb nyelven fejeztem be a mesterképzést. De mindig is szerettem volna az anyanyelvemen továbbtanulni, mikrobiológiával foglalkozni. Ezért jelentkeztem az SZTE Biológia Doktori Iskolájába. Szegedet mindig is szerettem. Régóta tisztában vagyok azzal is, hogy az itteni egyetem minőségi képzést biztosít, az SZTE Mikrobiológiai Tanszékéről csak jót hallottam. Ezért választottam a Szegedi Tudományegyetem doktori képzését.




További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *

  • július 10.
    Egész napos
    A jelentkezés óta megszerzett és a pontszámításhoz nélkülözhetetlen, vagy többletpontokat igazoló dokumentumok pótlására előreláthatóan április második felétől legkésőbb 2024. július 10-ig lesz lehetőség. A pontszámítás kizárólag az E-felvételi rendszerébe megfelelő módon feltöltött dokumentumok alapján történik. Ezért kifejezetten fontos odafigyelni arra, hogy a szükséges dokumentumok megfelelően legyenek feltöltve.