ka_ol_nyito

Kárász Anna aranyérmes – kiválóan szerepeltek az SZTE-sek az olimpián

Újabb taggal bővült a Szegedi Tudományegyetem olimpiai bajnokainak sora. Kárász Anna a kajak négyesek között lett aranyérmes Tokióban, ahol az SZTE-n végzettek közül Márton Anita és Dr. Nagy Péter is tagja volt a magyar küldöttségnek. A jelenleg is az SZTE Mérnöki Karán tanuló Nádas Bence két számban is indult.

KÁRÁSZ ANNA, AZ ÚJ BAJNOK


Az előző két olimpián a női kajak négyes egyaránt az első helyen végzett, így bizakodóan várhatta az 500 méteres döntőt Kárász Anna is, aki bekerült az aranynégyesbe. Az SZTE GTK gazdálkodás és menedzsment szakán, 2015-ben végzett, négyszeres világbajnok kajakos, a Tokiói Olimpián egyéni versenyszámban, a legrövidebb távon, 200 méteren is rajthoz állt, ahol a 16. helyet szerezte meg.


Az MVM Szeged VE versenyzőjének fő száma azonban a női K-4 500 méter volt, ahol magabiztosan győzött Kozák Danuta, Bodonyi Dóra és Csipes Tamara társaságában.


karaszannaweb
Kárász Anna (jobbról a második) és társai öröme a győzelem után


MÁRTON ANITA, ANYAKÉNT AZ OLIMPIÁN


Márton Anitáért, az SZTE korábbi hallgatójáért izgulhattunk leghamarabb. A magyar atlétika első világbajnoka már augusztus elsején a dobókörbe lépett a japán fővárosban. A szegedi születésű atléta Londonban újoncként képviselte Magyarországot, majd 2016-ban olimpiai bronzérmet nyert Rio de Janeiroban.


Az SZTE JGYPK-n gyógypedagógus végzettséget szerző súlylökő a szülés után tért vissza és nagyon közel volt ahhoz, hogy döntőbe kerüljön, de ezúttal a fináléba nem sikerült bejutnia.


Dr. NAGY PÉTER – HARMADIKRA A LEGJOBB


Egyedüli magyar súlyemelőként, Dr. Nagy Péter, az SZTE ÁJTK alumnusa küzdött a japán fővárosban. A Szegedi Lelkesedés SK versenyzőjének ez már a harmadik olimpiája volt. 2012-ben, Londonban 9. lett, 2016-ban pedig 10. lett. Ezen kívül eddigi legjobb nemzetközi eredményei: vb-4. (2013, szakítás), háromszoros Eb-bronzérmes (2012, szakítás, 2018, szakítás, összetett).


Nagy Péter a Tokiói Olimpián augusztus 4-én, szerdán szerepelt, +109 kg-os súlycsoportban, ahol nagyszerű teljesítménnyel, hat hibátlan gyakorlattal és 396 kg-os összteljesítményével, élete legjobb eredményét érte el és a 7. helyen zárt.


np_web
Hibátlan teljesítmény, hat tökéletes gyakorlat


NÁDAS BENCE – NEGYEDIK ÉS HETEDIK HELY


A kajak párosok ezer méteres versenyében negyedik lett Nádas Bence, az SZTE Mérnöki Kar hallgatója. Ebben a számban az újdonsült olimpiai bajnokkal, Kopasz Bálinttal alkottak egy egységet. Mindössze két hónappal a Játékok előtt ültek össze, így az, hogy éppen csak lemaradtak a dobogóról, minden várakozást felülmúló eredmény.


Bence még négyes hajóban is rajthoz állt, ahol a Tótka Sándorral, Csizmadia Kolossal és Béke Kornéllal kiegészülő egység döntőbe jutott és a rendkívül szoros futamban a hetedik helyen ért célba.


nadas_k4web
Nádas Bence ült legelöl a hajóban, ő adta az ütemet.


Gratulálunk a Szegedi Tudományegyetem hallgatójának és az alumniknak és további sportsikereket kívánunk!

 

SZTEinfo – Lévai Ferenc

Fotó – Magyarock –Olympic Team Hungary


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Momen BadarnaMomen Badarna – ÁJTK – international relation

Elsősorban az egyetem nyújtotta ösztöndíj miatt jöttem Szegedre Palesztinából. Miután jobban utánanéztem a képzésnek, megtaláltam, hogy a Szegedi Tudományegyetem világviszonylatban is a legjobb 100 egyetem között van. Ezután nem volt kérdés, hogy én is itt szeretnék tanulni. A város is nagyon szép és igazán diákbarát.





Balogh_LaszloBalog László - ETSZK, gyógytornász

Világ életemben az egészségügy iránt vonzódtam. Talán ezért jelentkeztem először biológia szakra, ami nem vált be. Később gyógymasszőrködéssel foglalkoztam, ott ismertem meg nagyon sok olyan embert, akik az SZTE ETSZK gyógytornász szakára járnak. Megtetszett a tudás, amit ők képviselnek, ezért eldöntöttem, hogy én is ide akarok járni. Azért a Szegedi Tudományegyetemet választottam, mert itt olyan gyakorlatorientált a gyógytornászképzés, mint sehol máshol az országban. A gólyatábor és kari bulik is nagyon jók, összességében mindennel meg vagyok elégedve.



További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *

  • július 10.
    Egész napos
    A jelentkezés óta megszerzett és a pontszámításhoz nélkülözhetetlen, vagy többletpontokat igazoló dokumentumok pótlására előreláthatóan április második felétől legkésőbb 2024. július 10-ig lesz lehetőség. A pontszámítás kizárólag az E-felvételi rendszerébe megfelelő módon feltöltött dokumentumok alapján történik. Ezért kifejezetten fontos odafigyelni arra, hogy a szükséges dokumentumok megfelelően legyenek feltöltve.