044A5985

Az SZTE hallgatói is jelentkezhetnek az MCC ingyenes képzéseire

A Mathias Corvinus Collegium szegedi központja ingyenes, személyre szabott, színvonalas képzésekkel és térítésmentes belvárosi lakhatással várja azokat a hallgatókat, akik első vagy második egyetemi évüket a 2021/2022-es tanév tavaszi félévében fejezik be a Szegedi Tudományegyetemen. Április 24-ig lehet jelentkezni a különböző Iskolák ingyenes jogi, nemzetközi, közgazdasági, média, társadalom- és történelemtudomány, valamint pszichológia képzéseire.

Mit nyújt az MCC?

• Kiegészítő képzési lehetőséget az egyetemi tanulmányok teljes időszakára

• Személyre szabott oktatást, kiscsoportos kurzusokat

• Sokszínű, támogató, összetartó közösséget

• Ingyenes nyelvórákat

• Nemzetközi ösztöndíj lehetőségeket

• Térítésmentes minőségi lakhatást

• Gyakornoki pozíciókat, álláslehetőségeket partnereinknél

• Táborokat, kikapcsolódást, feledhetetlen szórakozási lehetőségeket

Kik jelentkezhetnek?

Az intézmény mindazon első és második egyetemi évüket a 2021/2022-es tanév tavaszi félévében befejező hallgatók jelentkezését várja, az adott régió felsőoktatási intézményében nappali tagozatos hallgatói jogviszonnyal rendelkeznek. Az MCC szociokulturális helyzettől függetlenül biztosítja a diákokban rejlő tehetség kibontakozását, így a képzések a felvételt nyert tanulók számára térítésmentesek.

Nemzetközi ösztöndíjak

A Mathias Corvinus Collegium egyedülálló tehetséggondozási programjának egyik alappillére, hogy tanulmányaik során a hallgatókat mind tanulmányi mind pedig nemzetközi ösztöndíjakkal támogatja. A nemzetközi ösztöndíj rendszerének köszönhetően a diákok amellett, hogy tanulmányaikat a világ legrangosabb egyetemein folytathatják, akár rövidebb, külföldi képzéseken, vagy tanulmányi-, és kutatási programokon is részt vehetnek.

Jelentős fejlődés

Az MCC Egyetemi Programjára az elmúlt időszakban egyre többen jelentkeztek, jelenleg mintegy 350 EP-s diák tanul az intézményél. Az egyetemistáknak szóló képzés Már a Szegedi Tudományegyetem hallgatói számára is elérhető, elkezdődött a jelentkezési időszak. Az MCC képzései jelenleg 14 magyarországi és 9 külhoni településen vannak jelen, így már 5300 diák számára nyújt fejlődési lehetőséget az alapítvány. A tervek szerint néhány éven belül 35 helyszínen, 10 000 magyar tehetség képzése valósulhat meg.

Iskolák, amelyekbe jelentkezni lehet:

• Jogi Iskola - https://fb.me/e/1Vj0qqXnf

• Nemzetközi Kapcsolatok Iskola - https://fb.me/e/4yHv33Deg

• Közgazdasági Iskola - https://fb.me/e/aHbSO0nmX

• Média Iskola - https://fb.me/e/1vLpsCyCH

• Társadalom- és Történelemtudományi Iskola - https://fb.me/e/2nCLUwfGd

• MCC-Mindset Pszichológia Iskola - https://fb.me/e/22dWODAt3

Jelentkezési határidő: 2022. április 24., 23:59

A felvételi eljárás egy szóbeli és egy írásbeli részből áll. A jelentkezéskor minden érdeklődőnek csatolnia szükséges egy fényképes önéletrajzot, motivációs levelet, a félév végi indexének másolatát és egy megvalósítandó projektötlet. A különböző iskolák eltérő követelményrendszert határozhatnak meg, további információkért látogasson el az MCC hivatalos honlapjára.

Április 21-én 17 órától nyílt napot tartanak az MCC szegedi központjában (6722 Szeged, Tisza Lajos krt.85). A részletes program elérhető az MCC facebook oldalán, eseményre ezen a linken lehet regisztrálni. A képzésre történő jelentkezés részletei, valamint további információk az MCC honlapján találhatók.


SZTEinfo, MCC Szegedi Képzési Központ

Fotó: Sahin-Tóth István


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Linka_KrisztinaLinka Krisztina - TTIK, földrajz

Hogy miért pont Szegedet választottam? Tudom, hogy a Szegedi Tudományegyetem elég jó hírű nemcsak országos, hanem nemzetközi szinten is. Emellett nagyon sok ismerősöm ezt az egyetemet választotta, és szerettem volna a közelükben maradni. Földrajzszakosként fontosak voltak számomra a város természeti kincsei: a Tisza és a határtalan Alföld. A szülővárosomban, Baján szintén van egy folyó, számomra nagyon fontos, hogy a város víz mellett legyen. A szakomon természettudományokat és társadalomtudományokat tanulok, mindkettőt szeretem, de majd a természettudományok irányába szeretnék specializálódni.




Frech DánielFrech Dániel – ÁJTK – jog

Úgy gondolom, hogy az egyetemen nagyon családias a légkör, nagyon közvetlenek és segítőkészek az oktatók. Nem is meglepő, hogy mindig előkelő helyeken szerepelünk az országos megmérettetéseken. Ugyanakkor Szeged miatt is érdemes ide jönni tanulni, hiszen nagyon szép, tiszta és rendezett ez a város.





További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *

  • július 10.
    Egész napos
    A jelentkezés óta megszerzett és a pontszámításhoz nélkülözhetetlen, vagy többletpontokat igazoló dokumentumok pótlására előreláthatóan április második felétől legkésőbb 2024. július 10-ig lesz lehetőség. A pontszámítás kizárólag az E-felvételi rendszerébe megfelelő módon feltöltött dokumentumok alapján történik. Ezért kifejezetten fontos odafigyelni arra, hogy a szükséges dokumentumok megfelelően legyenek feltöltve.