kollegiumok

Kollégiumok a Szegedi Tudományegyetemen

A szegedi egyetem több mint 4000 kollégiumi férőhellyel és lakhatási támogatással várja a hallgatóit.

A Szegedi Tudományegyetemen a világ felső 5%-ban szerepel a nemzetközi egyetemi rangsorokban, az itt megszerzett diploma és tudás Magyarországon és azon túl is piacképes.

Hallgatóink számára a diploma megszerzésének költsége jóval alacsonyabb, mint a fővárosban tanulóké. A megélhetés olcsóbb Szegeden és tanulmányaikat egy élhető, minden kulturális és sportolási lehetőséggel rendelkező egyetemi városban végezhetik, ahol az egész belváros egy összefüggő egyetemi campus.

kollegiumKollegium_2

Több mint 4000 kollégiumi férőhellyel és lakhatási támogatással várjuk a hallgatóinkat. Az egyetem legtöbb kollégiuma a belvárosban található, az oktatási helyszínek pillanatok alatt elérhetőek. A kollégiumokba szociális és szakmai alapon veszi fel a jelentkezőket a hallgatói önkormányzat.





Az ambiciózus hallgatók szakterületüknek megfelelően XXI. századi szakkollégiumba juthatnak be, ahol már specializálódhatnak választott szakmájukban. Aki speciálisabb elhelyezést keres, jelentkezhet a kiemelt tehetséggondozást végző Mathias Corvinus Collegiumba (MCC) és a Keresztény Roma Szakkollégiumba, vagy a határon kívüli magyar hallgatókat fogadó Márton Áron Szakkollégiumba is. Térítési díjaink a kollégiumokban az állami ösztöndíjas hallgatók esetében havi 15.000 Ft, de kínálunk diákhotelként működő, drágább elhelyezést is. A Szegedi Tudományegyetem segít az albérlet-keresésben. A HÖK a kollégiumba fel nem vett hallgatók egy részének albérleti támogatást ad.

További információkért látogassa meg az SZTE felvételi oldalát!


SZTEinfo


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Frech DánielFrech Dániel – ÁJTK – jog

Úgy gondolom, hogy az egyetemen nagyon családias a légkör, nagyon közvetlenek és segítőkészek az oktatók. Nem is meglepő, hogy mindig előkelő helyeken szerepelünk az országos megmérettetéseken. Ugyanakkor Szeged miatt is érdemes ide jönni tanulni, hiszen nagyon szép, tiszta és rendezett ez a város.





Balog_AnnaBalog Anna – BTK, magyar

Abban biztos voltam, hogy magyar szakra szeretnék jelentkezni, de sokáig nem tudtam, melyik egyetemre. Eredetileg úgy terveztem, hogy elmegyek az SZTE és az ELTE nyílt napjára. Végül az ELTE-jére el sem mentem, mert mire hazaértem Szegedről, már döntöttem. Annyira megtetszett a környezet, a hangulat, az emberek, hogy rögtön tudtam: nekem ott a helyem. Azóta sem bántam meg ezt a döntésemet.

További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *

  • július 10.
    Egész napos
    A jelentkezés óta megszerzett és a pontszámításhoz nélkülözhetetlen, vagy többletpontokat igazoló dokumentumok pótlására előreláthatóan április második felétől legkésőbb 2024. július 10-ig lesz lehetőség. A pontszámítás kizárólag az E-felvételi rendszerébe megfelelő módon feltöltött dokumentumok alapján történik. Ezért kifejezetten fontos odafigyelni arra, hogy a szükséges dokumentumok megfelelően legyenek feltöltve.