Pont Ott Party, 2023

Több száz résztvevő a Szegedi Tudományegyetem 2023-as Pont Ott Parti-ján

2023. július 26-án, a hagyományokhoz híven a Dugonics tér adott otthont a Szegedi Tudományegyetem Pont Ott Parti-jának. Az eseményen az egyetem leendő, jelenlegi és egykori hallgatói, Szeged város lakói, és az itt turistáskodók közül is sokan részt vettek.

A szegedi Pont Ott Parti 17:00 órakor kezdődött a Blues 4 You Band koncertjével, majd őket követte 18:30-19:15 között a Hűvös. 19:15-20:30 között DJ Gerix pörgette a lemezeket, a 20:00 órakor kezdődő ponthatárhirdetés előtt 19:50-kor Prof. Dr. Gellén Klára, a Szegedi Tudományegyetem oktatási rektorhelyettese köszöntötte a résztvevőket.


Pont Ott Party, 2023

 Az SZTE Pont Ott Partija teret adott a fiatal tehetségeknek is.


– Nagy öröm számunkra, hogy a Szegedi Tudományegyetem 2023-as Pont Ott Parti-ján is ilyen sokan vannak, külön köszöntöm az idei év felvételizőit és az őket elkísérő, értük és velük drukkoló szülőket, barátokat. A 2023-as évet is az jellemzi, ami az elmúlt éveket jellemezte: a Szegedi Tudományegyetem egyre népszerűbb a fiatalok körében. Több mint 9 ezren jelölték 2023-ban első helyen az SZTE-t, köszönjük a bizalmat, amit az intézményünknek megszavaztak – emelte ki Prof. Dr. Gellén Klára, a Szegedi Tudományegyetem oktatási rektorhelyettese, aki felhívta a golyók figyelmét arra, hogy az egyetem honlapján, a Felvettek fül alatt, minden fontos információt megtalálnak, ami a beiratkozást segíti. Ismertette: az SZTE Junior Akadémia honlapján a Szegedi Tudományegyetemet első helyen megjelölő hallgatóknak szóló ösztöndíjakról is tájékozódhatnak.


Pont Ott Party, 2023

Prof. Dr. Gellén Klára


A felvételi ponthatárok kihirdetése 20:00 órakor vette kezdetét egy óriás kivetítőn, élőben. A 2023-as központi felvételi eljárásban 452 szakot hirdetett meg az intézmény, melyre 9015-en jelentkeztek első helyen. Az idei eljárásban 7896-an, azaz 1820 fővel többen jutottak be a Szegedi Tudományegyetemre, mint 2022-ben. 5445-en alap, 1108-an mester, 1014-en osztatlan, 329-en felsőoktatási szakképzésen kezdik meg tanulmányaikat. Közülük állami ösztöndíjas képzésen 6621, önköltséges finanszírozási formában 1275 új hallgató tanul majd. Szegeden 7546, Hódmezővásárhelyen 302, Békéscsabán 48 hallgató kezdi meg tanulmányait.


Pont Ott Party, 2023

Több száz résztvevő a Dugonics téren.


20:30-tól a Honeybeast koncertezett. Tarján Zsófit, a zenekar énekesét ezt megelőzően kérdeztük. A Honeybeast énekesnője kiemelte, mindig örömmel jön Szegedre, hiszen úgy tekint erre a városra, mint a második otthonára.

 

– A közönségünk nagyon vegyes, talán ezt bizonyítja, hogy a fiatalok mellett, középkorúak, idősebbek és családok, gyerekekkel egyaránt látogatják a koncertjeinket. Viszont, amikor tudjuk, hogy az adott eseményen zömében fiatalok lesznek, akkor nagyon izgulunk, mindenkinek meghatározó ugyanis ez a korszak, és mi szeretnénk ebben a korszakban nyomot hagyni. Fontosnak tartjuk a sok-sok fiatalt, szükség van rájuk – kezdte Tarján Zsófi.


Pont Ott Party, 2023

 Tarján Zsófi


Az énekesnő elárulta: annak idején ő is részt vett az eredményváró bulin, ami akkor ugyancsak július 26-ra esett, ami egyben az ő születésnapja is, ám egyik helyre sem vették fel.

 

– Sajnos engem annak idején egyik helyre sem vettek fel, amit megjelöltem, ezért azt üzenem mindenkinek, aki esetleg hasonlóképp jár, hogy az élet megy tovább, és minden élménynek, ami bennünket ér, annak célja van. Később magam is több olyan képzésen részt vettem, amelyekkel olyan okleveleket, diplomákat szereztem, melyeket ma a zenélés mellett hasznosítok. Bár én hivatást választottam magamnak, és nem szakmát, ennek ellenére mind a két tűzben tartok egy-egy vasat, mert ez a biztos – hívta fel a fiatalok figyelmét a Honeybeast énekese, akit a koncert végén tortával köszöntöttek.


Pont Ott Party, 2023

 A Honeybeast énekesnője az eseményen ünnepelte születésnapját.


A rendezvény idejére a Dugonics térre kitelepült az Élményséta Szeged, a Mathias Corvinus Collegium, a Magyar Honvédség, az SZTE Életvezetési Tanácsadó Központja, az SZTE Junior Akadémia és az SZTE Nemzetközi és Közkapcsolati Igazgatóság, akik az egyetemistákat érintő és az SZTE-vel kapcsolatos, legfontosabb tudnivalókat ismertették az érdeklődőkkel, emellett a felvételi eljárásról nyújtottak részletes tájékoztatást. Nem utolsó sorban nyereményjátékra invitálták az érdeklődőket, akiket sok-sok ajándékkal jutalmaztak.



Pont Ott Party, 2023
Az eseményen készült fotók a galériára kattintva tekinthetők meg.

 

A Pont Ott Partin kihirdetett eredmények IDE kattintva tekinthetők meg részletesen.


Pósa Tamara


Borítókép: Több száz résztvevő a Szegedi Tudományegyetem 2023-as Pont Ott Parti-ján.


Fotó: Sahin-Tóth István


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


kovacs-benceKovács Bence – TTIK: fizika

Az SZTE-t azért választottam, mert egy „nyugisabb” egyetemi várost kerestem. Az SZTE minden szempontból kiválóan szolgálja a hallgatók igényeit, legyen szó külföldi lehetőségekről, szabadidős vagy kulturális programokról. Nem bántam meg, hogy az SZTE-re jöttem, az egyetemi éveimet jobb helyen nem is tudnám elképzelni.




Csizmar_Adrienn_felveteliCsizmár Adrienn- BTK, szlavisztika-orosz

Szegediként sok jót hallottam az SZTE-ről, és egyáltalán nem akartam itt hagyni a várost és a barátaimat sem. Ezért is döntöttem a lengyel helyett inkább az orosz mellett, hiszen az előbbit csak Pesten tanulhattam volna. Legjobban a TIK tetszik az egyetemen. Nagyon hallgatóbarát, és itt tényleg minden eszköz megvan a nyugodt tanuláshoz. Ez egy olyan hely, ahova szívesen járok vissza mindig.




További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *

  • július 10.
    Egész napos
    A jelentkezés óta megszerzett és a pontszámításhoz nélkülözhetetlen, vagy többletpontokat igazoló dokumentumok pótlására előreláthatóan április második felétől legkésőbb 2024. július 10-ig lesz lehetőség. A pontszámítás kizárólag az E-felvételi rendszerébe megfelelő módon feltöltött dokumentumok alapján történik. Ezért kifejezetten fontos odafigyelni arra, hogy a szükséges dokumentumok megfelelően legyenek feltöltve.