Beiskolázási kampány 2023 SZTE

Elindult a Szegedi Tudományegyetem országos beiskolázási kampánya

A Szegedi Tudományegyetem országos beiskolázási kampánya keretében széles képzési kínálatának bemutatása mellett a 2024-es felvételi változásokról is átfogó tájékoztatást kínál az érdeklődő középiskolásoknak, szüleiknek és tanáraiknak. A 47 állomásos, nagyszabású roadshow-n ismertetik Magyarország legjobb egyetemének képzésein felül a felvételi követelményeket és a pluszpontok megszerzésének lehetőségeit is.

A 2024-től bevezetett változások eredményeként, az egyetemek és főiskolák intézményenként és szakonként eltérő felvételi követelményeket határoztak meg, így különösen fontossá vált, hogy a Szegedi Tudományegyetem képzési kínálata mellett követelményrendszeréről is első kézből értesüljenek az érdeklődők.

Az intézmény munkatársai által a fiatalok és szüleik negyven középiskolában és gimnáziumban nyerhetnek betekintést a Szegedi Tudományegyetem életébe. A felsőoktatási intézmény ezen kívül hét további helyszínen is jelen lesz, bővítve ezáltal beiskolázási kampányának területeit.

Az első ilyen, új állomás a szolnoki Aba-Novák Agóra Kulturális Központ, ahol 2023. november 11-én 10:00 és 14:00 óra között a Szegedi Tudományegyetem 12 kara mellett a Nemzetközi és Közkapcsolati Igazgatóság munkatársai pontos és részletes tájékoztatást adnak az SZTE képzéseinek legfontosabb tudnivalóiról.

A 2024-es beiskolázási kampányban kiemelt szerepet kap az SZTE Pontkalkulátor, amely segítségével a jelentkezők kiszámolhatják a várható felvételi eredményeiket az egyetemen elérhető valamennyi szak tekintetében. Ez segítséget jelenthet a megfelelő szak kiválasztásában, és a jelentkezési sorrend meghatározásában is.

Emellett a roadshow keretében meghirdetett rendezvényekre látogatók tájékozódhatnak az egyetem képzési kínálatáról, a lakhatási lehetőségekről, a hazai és nemzetközi ösztöndíjakról és természetesen a hallgatói életről is, valamint arról, hogy az SZTE-re jelentkezők milyen tevékenységekért, vagy eseményeken való részvételért kaphatnak plusz pontot a felvételi eljárásban.

További információk és a nyílt napok teljes listája a Szegedi Tudományegyetem felvételi oldalán érhetők el.

Pósa Tamara

Fotó: Kovács-Jerney Ádám


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Fulep_GaborFülep Gábor - ÁOK, általános orvos

Több oka van annak, hogy a Szegedi Tudományegyetemre járok orvosi karra. Az egyik legfontosabb, hogy mindig nagyon jókat hallottam az itteni képzésről, a másik az, hogy Budapestre nem szerettem volna menni, mert már volt tapasztalatom a fővárosi életformáról. Szeged egy vidéki nagyváros, ahol kedvesebbek az emberek, összetartóbb a diákság, ez a tapasztalatom. Mindig is a kémia és biológia állt hozzám közel, ezért nem volt kérdéses számomra a továbbtanulás. A gyakorlati lehetőségeket külön kiemelném az SZTE Általános Orvostudományi Karán, mindenkinek csak ajánlani tudom!

Major NoemiMajor Noémi – TTIK, molekuláris bionikai mérnök

Azért jelentkeztem az SZTE-re mert az országban csak két egyetemen érhető el a molekuláris bionikai mérnök szak. Mivel Szeged egyetemi város, így ezért választottam inkább Szegedet. És milyen jól is tettem! A tanároknak nagyon jó hírük van, kedvesek, segítőkészek és fiatalok. A képzés rendkívül gyakorlatias, sokszor van laborgyakorlatunk, ami igazán hasznos lesz majd a jövőben. A sok gyakorlat miatt pedig teljesen más a képzés, érdekes és izgalmas.





További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *

  • július 10.
    Egész napos
    A jelentkezés óta megszerzett és a pontszámításhoz nélkülözhetetlen, vagy többletpontokat igazoló dokumentumok pótlására előreláthatóan április második felétől legkésőbb 2024. július 10-ig lesz lehetőség. A pontszámítás kizárólag az E-felvételi rendszerébe megfelelő módon feltöltött dokumentumok alapján történik. Ezért kifejezetten fontos odafigyelni arra, hogy a szükséges dokumentumok megfelelően legyenek feltöltve.