plenaris_12

Természettudományos tehetséggondozás a SzeReTeD laborban

Az SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskolában Európai Uniós támogatással 2013-ban felavatott SzeReTeD labor (SZEgedi REgionális TErmészettudományos Diáklaboratórium) 10 éves fennállásának tiszteletére az IKIKK Oktatás Modernizációs és Innovációs Klaszterének támogatásával egy természettudományos fókuszú regionális műhelykonferencia-sorozatot szerveznek.

A rendezvénysorozat fő célja a SzeReTeD Laborban folyó természettudományos tehetséggondozó és tudománynépszerűsítő munka elmúlt 10 évének áttekintése mellett a következő időszakban megvalósuló fejlesztések bemutatása, illetve a labor regionális kapcsolatainak erősítése.

A rendezvénysorozat első felvonásában október 12-én a Természettudományos tehetséggondozás a SzeReTeD Laborban című rendezvényt szervezték meg nagy sikerrel a Gyakorló Gimnáziumban.

szekcio_fizika2

Dr. Dobi János igazgató köszöntőjét követően a nyitóelőadásban Dr. Imreh Szabolcs, az SZTE GTK egyetemi docense a természettudományos tehetségekben rejlő tudományos és gazdasági potenciálról osztotta meg gondolatait, majd Dr. Chrappán Magdolna, a Debreceni Egyetem BTK Nevelés- és Művelődéstudományi Intézetének főiskolai docense "A természettudományos oktatás visszhangjai, hogyan gondolkodunk a STEM-ről" címmel tartott előadást.

Süveges Antal Pál a Magyarországi Diáklaborok Egyesülete képviseletében a magyarországi diáklaborok helyzetéről és lehetőségeiről beszélt a Selye János Diáklaborhálózat kiépítése című új pályázati program apropóján, melynek részeként a Szegedi Tudományegyetem 48,1 millió forintos támogatásban részesült a diáklabor további fejlesztésére.

szekcio_kemia1


A SzeReTeD Labor elmúlt 10 évéről és jövőbeni terveiről Csiszár Imre, a SzeReTeD Labor laborvezetője, a rendezvénysorozat főszervezője mesélt a 75 fős közönség előtt.

A délutáni szekciókban tantárgyi közösségekben folyt a munka: itt osztották meg egymással tapasztalataikat a szervezőintézmény és partnerintézményeinek biológia, kémia, fizika és földrajz szakos tanárai. A Szeged utcáin szervezett természettudományos kalandtúrát követően közös vacsora és szülinapi torta zárta a 10 éves évfordulóját ünneplő SzeReTeD Labor első ünnepi rendezvényét.

SZTEinfo





esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Gal_ErikaGál Erika - FOK, fogorvos

Nem bántam meg, hogy az SZTE Fogorvostudományi Karára járhatok. Az oktatás nagyon magas színvonalat képvisel, ráadásul nagyon jó kis közösségbe csöppentem. A tanárok korrektek, a tananyag elérhető, csak tanulni kell. Ráadásul minden év végén van nyári gyakorlat, ami kötelező jellegű. Az egyetem gyakorlati helyet is biztosít itt a szegedi klinikán, ezen felül minden államilag támogatott diákjának tömegközlekedési bérletet és jegyzettámogatást biztosít, amit rendkívül hasznosnak tartok.




Marx_Eva_felveteliMarx Éva - BTK, magyar

Elsőéves hallgatóként nincs még sok tapasztalatom, de azt már ennyi idő után is elmondhatom, hogy nagyon elégedett vagyok az egyetemmel. A közvetlen tanárok, szakmai felkészültségük, a gazdag könyvtári állomány, a színes kulturális programok mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a végzéskor ne csak elismert diplomát kapjak, hanem az egyetemi éveket hasznosan is töltsem.


További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *

  • július 10.
    Egész napos
    A jelentkezés óta megszerzett és a pontszámításhoz nélkülözhetetlen, vagy többletpontokat igazoló dokumentumok pótlására előreláthatóan április második felétől legkésőbb 2024. július 10-ig lesz lehetőség. A pontszámítás kizárólag az E-felvételi rendszerébe megfelelő módon feltöltött dokumentumok alapján történik. Ezért kifejezetten fontos odafigyelni arra, hogy a szükséges dokumentumok megfelelően legyenek feltöltve.