Uj_kepzesek_indulnak_az_SZTE-n

Megjelent a felsőoktatási felvételi tájékoztatójának hivatalos kiegészítése: új képzések indulnak az SZTE-n

A kiegészítésből tájékozódhatnak a jelentkezők, hogy milyen képzésekkel bővült a 2024 szeptemberében induló szakok listája az SZTE-n. Olyan szakokra is lehet jelentkezni, amelyeket decemberben még nem hirdetett meg intézményünk. A kiegészítésben megjelent új szakok a következők:

Alapképzésre vonatkozóan:

  • SZTE-BTK pszichológia (angol nyelven)
  • SZTE-TTIK fizikus-mérnöki

 

Mesterképzésre vonatkozóan:

  • SZTE-BBMK klasszikus hangszerművész (klarinét)
  • SZTE-BBMK klasszikus hangszerművész (orgona)
  • SZTE-BBMK klasszikus hangszerművész (trombita)
  • SZTE-BBMK klasszikus hangszerművész (tuba)
  • SZTE-BBMK klasszikus hangszerművész (ütőhangszer)
  • SZTE-GYTK gyógyszerfejlesztési kutatás –menedzsment

 

A Felsőoktatási felvételi tájékoztató a megjelent kiegészítéssel tartalmazza azokat a változásokat, amelyek a korábbi megjelenés óta kerültek a kiadványba. Érdemes áttanulmányozni a jelentkezési szabályokat, a pontszámítást érintő bemeneti feltételeket és meghirdetéseket is. Nagyon fontos az ismételt tájékozódás.

Még nem késő kiegészíteni a beadott jelentkezéseket, illetve további szakokat megjelölni, hiszen a szeptemberben induló felsőoktatási képzések jelentkezési határideje: 2024. február 15.

Bővebb információkat az új képzésekről, a www.felvi.hu honlap „Meghirdetett képzések” menüpontjában olvashat.
SZTEinfo

esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


amin-alawar2Amin Alawar - TTIK: biológia Phd

Libanonból érkeztem Szegedre a Stipendium Hungaricum ösztöndíjprogrammal. Szeretek SZTE-s hallgató lenni, mert elképesztő itt a diákélet. Rengeteg a külföldi hallgató, szinte a világ minden tájáról tanulnak itt fiatalok. A laborban végzett tudományos munka mellett jut idő a kikapcsolódásra is. A város is lenyűgöző, kedvencem a Széchenyi tér.




Lukács PetraLukács Petra – BTK – néprajz

Szeged egyik pozitívuma, hogy nem túl nagy a város. Sok az egyetemista fiatal, és szinte mindenki tud segíteni a másiknak, ha szükséges. Éppen ezért itt elsőévesként sem tud elveszni az ember. Ezt segíti természetesen az is, hogy szinte minden egy helyen van. A legjobb szerintem, hogy a szórakozóhelyek, kávézókban eszmecserére is van lehetőség.




További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *

  • július 10.
    Egész napos
    A jelentkezés óta megszerzett és a pontszámításhoz nélkülözhetetlen, vagy többletpontokat igazoló dokumentumok pótlására előreláthatóan április második felétől legkésőbb 2024. július 10-ig lesz lehetőség. A pontszámítás kizárólag az E-felvételi rendszerébe megfelelő módon feltöltött dokumentumok alapján történik. Ezért kifejezetten fontos odafigyelni arra, hogy a szükséges dokumentumok megfelelően legyenek feltöltve.