DSC_0005

Középiskolásoknak szervez tehetséggondozó tábort a GTK

A mindennapokban is hasznos pénzügyi és gazdasági ismeretekre tehetnek szert a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karának nyári táborába jelentkező diákok. Mentoraik segítségével az EcoCamp résztvevői megismerhetik a kar kutatási témáit t, és az egyetemista élet hangulatát is megtapasztalhatják július 23. és 27. között.

 

Június 23-ig a GTK honlapján (http://www.eco.u-szeged.hu/ecocamp/nyitolap) jelentkezhetnek az EcoCamp-be a gazdaságtudomány iránt érdeklődő középiskolások. Játékos formában bővíthetik tudásukat többek között a pénzügyi önismeret-fejlesztés, a marketing-menedzsment ismeretek, illetve a zöld gazdaság témaköreiben, miközben a kar szakmailag kiemelkedő oktatóitól tanulhatnak. Vetélkedők és szabadtéri programok, kirándulások biztosítják a kikapcsolódást a többségében a GTK főépületében tartott ismeretterjesztő foglalkozások után.

A kar számára nagyon fontos a tehetséggondozás. A mindenkori hallgatók fejlesztése, illetve a végzett diákok képezése eddig is biztosított volt a Gazdaságtudományi Karon, de fontos időben megtalálni, segíteni a tehetségeket, a jövendő egyetemi hallgatóka.” – foglalta össze Kovács Péter docens, a tábor szakmai felelőse az új kezdeményezés hátterét. „Felmérések mutatnak rá, a korosztály pénzügyi ismeretei általánosságban véve hiányosak, nem véletlen, hogy a témakör a Nemzeti Alaptantervben is helyet kapott” – tette hozzá. A felsőoktatásban, a munkaerőpiacon, de akár mindennapi élethelyzetekben is fontos az alapvető pénzügyi tudás.

Az SZTE Gazdaságtudományi Kar korábban Középiskolai Pénzügyi Nappal igyekezett felkelteni a diákok érdeklődését a téma iránt. Az akkor tapasztalt lelkesedésen kapva, a program folytatásaként szervezik meg az első tehetséggondozó tábort. A diákok összetett fejlesztési programhoz kapcsolódhatnak, az önálló munka mellett a csapatépítést is kipróbálhatják. Adatrendszerező, problémafelismerő, szociális és előadói készségeik is fejlődhetnek. Kapcsolatuk az egyetemmel nem szakad meg az EcoCamp végeztével sem, egyéni mentorok segítik a következő tanév során a diákokat, így a kar életének részesei maradnak a táborozók.

Életkortól függetlenül jelentkezhetnek a középiskolások az ingyenes EcoCamp-be. Kollégiumi szállás és étkezés biztosított a résztvevőknek. A tanulmányi átlag, versenyeredmények, továbbtanulási célok és az érdeklődési kör határozza meg a pályázók rangsorát, mivel legfeljebb 30-an vehetnek részt a programban.

SZTEpress

 


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Moczar_DoraMóczár Dóra - ÁJTK, jogász

Szegediként a pályaválasztás előtt nem is volt kérdés, hogy itt szeretném elkezdeni jogi tanulmányaimat. Emellett, egyedül az SZTE ÁJTK biztosít az országban modulválasztási lehetőséget, teret adva annak, hogy mindenki érdekeltségi körének megfelelő jogterületen bővítse ismereteit. A város hangulata és nyüzsgése méginkább azt erősítette bennem, hogy jól döntöttem. Tanulmányaim során közéleti téren is aktív voltam és vagyok, gyakornokként pedig beleláttam a jogászi munkába és értékes tapsztalatokat szereztem, ezért biztos vagyok benne, hogy ha még egyszer választanom kellene, akkor is a Szegedi Tudományegyetemet választanám.



Farkas GellértFarkas Gellért – TTIK – kémia

A karon és a szakomon kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy olyan programokat szervezzenek, amik összekovácsolnak minket a csoporttársakkal. Ilyen például a kémiásoknak szóló Vegyetem tábor is. Emellett olyan programokat is szerveznek nekünk, amelyek az elhelyezkedés szempontjából különösen hasznosak. A tanárok kedvesek, rendkívül segítőkészek, így igazán családias hangulat alakult ki az évek során.



További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *

  • július 10.
    Egész napos
    A jelentkezés óta megszerzett és a pontszámításhoz nélkülözhetetlen, vagy többletpontokat igazoló dokumentumok pótlására előreláthatóan április második felétől legkésőbb 2024. július 10-ig lesz lehetőség. A pontszámítás kizárólag az E-felvételi rendszerébe megfelelő módon feltöltött dokumentumok alapján történik. Ezért kifejezetten fontos odafigyelni arra, hogy a szükséges dokumentumok megfelelően legyenek feltöltve.