Kiskepek

Mesevilág kiállítás - Pékó Anna kiállítása a TIK-ben

A képzőművész festményei mellett most új oldaláról ismerhetjük meg: textilművészként is bemutatkozik a nagyközönség előtt. A „Mesevilág” törzsanyaga textil-applikációk — az elmúlt időszak termései. A tárlat megtekinthető 2014. június 13-tól június 27-ig.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés


A szerzőről:


Peko_AnnaPekó Anna vagyok, végzettségemet tekintve tanárnő. A rajzolás, festés, alkotás már gyermekkorom óta foglalkoztat. A pályám azonban másfelé kanyarodott, és csak a kilencvenes években jelentem meg különböző csoportos kiállításokon, néhány művemmel.


2004-ben beiratkoztam a Belvárosi Rajzkörbe, ahová 4 éven keresztül jártam, és mesteremnek Pataki Ferenc tanár urat tekintem. A négy év alatt több közös, majd 2007-ben egy önálló kiállítást szerveztem, melynek címe „Szelíd fények” volt.


„Pekó Anna jó képességekkel rendelkezik. Gyorsan rátalál a motívumok arányos megjelenítésére, legyen az csendéleti tárgy, vagy egy szép női fej, alak. Kis méretekben dolgozik, de nem csak ettől van munkáinak intimitása, szelíd belső fénye, hanem arányosságuktól, biztos formai megjelenítésüktől.” /Pataki Ferenc/

Hosszabb szünet után, 2013-ban rendeztem újra kiállítást a Szegedi Tavaszi Fesztivál keretében.

Most az újrahasznosítás jegyében szeretném körsétára invitálni Önöket, a TIK-ben, azzal a reménnyel, hogy sikerült régi, kidobásra szánt anyagokba új lelket lehelnem.



Mesevilág Kiállítás
A kiállítás képei a galériára kattintva tekinthetőek meg.


Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés