Jelentkezz a Tehetség-HÍD Programra!

A Szegedi Tehetség-HÍD Program már évek óta áll a középiskolai-egyetemi tehetséggondozás szolgálatában. Célja a középiskolás tehetségek felkarolása: a legjobb pályázóknak nyári tábort, mentori támogatást, szakkollégiumi tagságot vagy akár egyszeri egyetemkezdési támogatást biztosít.


hid_tabor_2019


A Tehetség-HÍD Programot az Szegedi Tudományegyetem Eötvös Loránd Kollégiuma koordinálja. Az 1931-ben alapított kollégium a legkomolyabb tradíciókkal rendelkező vidéki szakkollégium Magyarországon. Karközi szakkollégium, így bármely szakos hallgató tagja lehet, számukra belső szakmai képzést, külön kollégiumi ösztöndíjakat, gazdag kulturális és közösségi életet ad


A Programra az ország bármely pontjáról várják mindazon végzős középiskolás diákok jelentkezését, akik amellett, hogy korábbi tanulmányaik alatt is kitűntek tehetségükkel és lelkesedésükkel, a Szegedi tudományegyetemen kívánják folytatni tanulmányaikat. A kiemelkedő pályázókat egy ötnapos nyári táborba invitálják 2019. július 8. és 12. között. A táborlakók közül a legjobbaknak egyszeri egyetemkezdési támogatást vagy szakkollégiumi tagságot adományoznak, hogy a szakkollégium berkein keresztül továbbra is kibontakoztathassák tehetségüket.

A pályázat leadási határideje: 2019. június 3.

A pályázatokat elektronikus formában várják a tehetseghid@eotvos.u-szeged.hu email címre.

További információ a Program Facebook-oldalán, az alábbi e-mail címen kérhető és a kollégium weboldalán.

esza_felso

Nyiss a Jövőd Felé!Hallgatóink mondták


Csoke_Mark_felveteliCsőke Márk- BTK, történelem

Harmadévesként már tapasztalatból mondhatom, hogy igaz a hír az egyetem színvonalas oktatásáról. Örülök, hogy ezt személyesen is megtapasztalhatom a történelem szakon. Az egyetemválasztás során fontos szempont volt az is, hogy a Szegedi Tudományegyetem közel van a szülőfalumhoz, és az, hogy sok ismerősöm is ide jelentkezett. Nagyon szeretek itt tanulni, mert Szeged nagyon szép és élhető város.


Csizmar_Adrienn_felveteliCsizmár Adrienn- BTK, szlavisztika-orosz

Szegediként sok jót hallottam az SZTE-ről, és egyáltalán nem akartam itt hagyni a várost és a barátaimat sem. Ezért is döntöttem a lengyel helyett inkább az orosz mellett, hiszen az előbbit csak Pesten tanulhattam volna. Legjobban a TIK tetszik az egyetemen. Nagyon hallgatóbarát, és itt tényleg minden eszköz megvan a nyugodt tanuláshoz. Ez egy olyan hely, ahova szívesen járok vissza mindig.
További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *