Jelöld első helyen az SZTE-t!



Felvételi hírlevél feliratkozás








Felvételi hírek

Friss hírek RSS

SZTE Pontkalkulátor

pontkalkulator

Megváltoznak a felvételi pontszámítás szabályai. Oldalunk hamarosan pontkalkulátorrá alakul, amivel kiszámíthatod, hogy hány pontod van a Szegedi Tudományegyetemen.

Addig is, itt van néhány hasznos információ és elérhetőség, amik segíthetnek eligazodni a felvételi folyamatban.


START Ösztöndíj

nyito_start_2019


A Szegedi Tudományegyetem START program a középiskolás diákok egyetemi beilleszkedését, és későbbi szakmai fejlődését szolgálja. Az SZTE START program célja, hogy Szegedre vonzza a tehetséges középiskolás diákokat, és őket egyetemi tanulmányaik során tovább támogassa.

SZTE - Nyiss a Jövőd Felé!







SZTE Felvételi Naptár

Eseménynaptár RSS

Kapcsolatfelvétel


Beiskolázással kapcsolatos rendezvények (előadások, kitelepülések, nyílt napok, stb.):
Tóthné Vékony Tímea
Nemzetközi és Közkapcsolati Igazgatóság
marketing@szte.hu; +36-62-54-6484

Emelt szintű érettségi felkészítő, osztálykirándulások
SZTE Junior Akadémia
juniorakademia@szte.hu; +36-62-54-4696


Hallgatóink mondták


Horvath_TamaraHorváth Tamara - TTIK, biológia mesterszak

2007-ben kezdtem el az egyetemet, azért pont Szegeden, mert nagyon jó híre van, illetve nagyon dicsérik az oktatást. Jó a fiatal társasági élet. Csak pozitív tapasztalatam vannak, sok emberrel lehet megismerkedni, nagyon kellemes csalódás volt az azóta eltöltött pár év. Az oktatás és a kutatás is világszínvonalú a TTIK-n, olyan ismeretekkel vérteznek fel bennünket, melyek birtokában jó eséllyel indulunk a munkaerőpiacon.



További hallgatói vélemények >>>





Felvételi kiadvány

Felveteli_kiadvany_2024.25_borito


Jól döntesz, ha belelapozol a Szegedi Tudományegyetemet bemutató kiadványunkba! A kíváncsiságodra számítva összegezzük itt az SZTE képzéseit, mutatjuk be az egyetemistákat támogató szolgáltatásainkat, villantjuk föl a szegedi hallgatói lét jellegzetes pillanatait.




esza_felso

Miért a Szegedi Tudományegyetemet válaszd?

TIK

Akár 150 ezer forintos ösztöndíjban is részesülhetnek azok, akik 2024-ben megpályázzák a Szegedi Tudományegyetem Junior Akadémia által meghirdetett SZTE START ösztöndíjat. A támogatásra azok a tehetséges diákok pályázhatnak, akik első helyen jelölik meg a Szegedi Tudományegyetemet, és oda felvételt is nyernek. Az agrár-, mérnöki és természettudományokra épülő szakokra felvételizőket a munkaerőpiaci elvárásokkal összhangban az elbírálás során idén is kiemelten kezelik.

nadas_bence_mkksz_nyito

„Brit tudósok” és az SZTE hallgatói bebizonyították, hogy a tanulás, a vizsgák is jobban mennek, ha időnként felfrissíted maga egy jó testmozgással. A Szegedi Tudományegyetemen erre számos lehetőséged nyílik, így biztosan megtalálod, a hozzád illő sportolási lehetőséget, helyszínt, társakat.

kultura

A Szegedi Tudományegyetem Kulturális Irodája kiemelt hangsúlyt fektet az egyetemisták bevezetésére a kultúrába, mind a magyar, mind az európai művészet terén. Az egyetemi művészeti, kulturális élet pedig a város lakossága számára is felpezsdíti a mindennapokat.

SZINxSZTE

Szeged, Magyarország harmadik legnépesebb települése nemcsak a Dél-Alföld központja, hanem egy igazi fesztiválváros is. Az egyetem otthona egész évben üdvözli a szórakozni és kikapcsolódni vágyókat, gazdag kulturális és sokszínű programokkal várja látogatóit.