A világ legjobbjai között az SZTE a QS tudományterületi listáin

Nyilvánosságra hozta a világ legjobb egyetemeinek tudományterületi rangsorait a Quacquarelli Symonds (QS). A listán a Szegedi Tudományegyetem több képzése is a legjobbak között szerepel.

A Szegedi Tudományegyetem idén is bekerült a világ legjobb egyetemei közé a brit QS World University Rankings by Subject rangsorokban.


A legjobb eredményt a bölcsészettudományokon belül a nyelvtudományok ágban érte el, amely a 251-300. helyen végzett. Az élet- és orvostudományok területén is a legjobb 500 egyetem közé került az SZTE: a 451-500. helyet tudhatja magáénak. Ezen belül az orvostudományokban a 301-350. helyet, a biológiai tudományokban a 451-500. helyet szerezte meg. A természettudományokon belül a kémiai tudományok kategóriában az 501-550. helyen végzett az SZTE.


Kiválóan szerepelt az SZTE a QS összegyetemi rangsorában is. Ahogyan arról már hírt adtunk, ezen a listán a Szegedi Tudományegyetem – javítva korábbi eredményén – a 470. helyezést érte el. Ez a pozíció magyarországi viszonylatban a legjobb. A világ közel 26 ezer felsőoktatási intézményét tekintve pedig a top 2 százalékban végzett az SZTE.


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták

Csaszar_Dorina-kicsiCsászár Dorina – BTK, kommunikáció-és médiatudomány MA

Szegediként evidens választás volt a Szegedi Tudományegyetem, mivel erősen kötődök a városhoz. Itt él a családom, a barátaim, a párom. Nem mellesleg az SZTE-nek olyan hírneve, képzési kínálata van, ami miatt megéri ide jelentkezni. Számomra itt van a legjobb specializáció a Kommunikáció-és médiatudomány szakon a többi egyetemhez képest, ezért is választottam az SZTE-t.


Moczar_DoraMóczár Dóra - ÁJTK, jogász

Szegediként a pályaválasztás előtt nem is volt kérdés, hogy itt szeretném elkezdeni jogi tanulmányaimat. Emellett, egyedül az SZTE ÁJTK biztosít az országban modulválasztási lehetőséget, teret adva annak, hogy mindenki érdekeltségi körének megfelelő jogterületen bővítse ismereteit. A város hangulata és nyüzsgése méginkább azt erősítette bennem, hogy jól döntöttem. Tanulmányaim során közéleti téren is aktív voltam és vagyok, gyakornokként pedig beleláttam a jogászi munkába és értékes tapsztalatokat szereztem, ezért biztos vagyok benne, hogy ha még egyszer választanom kellene, akkor is a Szegedi Tudományegyetemet választanám.


További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *

  • július 10.
    Egész napos
    A jelentkezés óta megszerzett és a pontszámításhoz nélkülözhetetlen, vagy többletpontokat igazoló dokumentumok pótlására előreláthatóan április második felétől legkésőbb 2024. július 10-ig lesz lehetőség. A pontszámítás kizárólag az E-felvételi rendszerébe megfelelő módon feltöltött dokumentumok alapján történik. Ezért kifejezetten fontos odafigyelni arra, hogy a szükséges dokumentumok megfelelően legyenek feltöltve.